Doar un singur consilier local şi-a făcut publică averea în acest an

Doar un singur consilier local şi-a făcut publică averea în acest an. Este vorba de PDL-istul Nicolae Semenescu care şi-a dat acceptul pentru a-i fi publicată declaraţia de avere pe site-ul Primăriei Botoşani. În rest, niciun consilier local nu are declaraţiile de avere la vedere, chiar dacă toţi, respectiv 20 de consilieri, şi le-au depus oficial la Primăria Botoşani. O parte dintre aceştia motivează că nu au făcut nicio solicitare în ceea ce priveşte publicarea declaraţiei de avere şi interese, însă nici nu au nimic împotrivă dacă acestea ar fi făcute publice. De asemenea, nici declaraţiile de avere ale Executivului Primăriei Botoşani nu au fost făcute publice. Viceprimarul Cătălin Alexa a declarat că nici măcar nu şi-a reînnoit declaraţia de avere, însă, spune el, că nu au apărut modificări la cea publicată anul trecut.

Este exact la fel ca cea de anul trecut. Nu am mai câştigat nimic în plus, nu mi-am schimbat proprietăţile. Şi publicarea acestor declaraţii au un sens anume. Mai comentează lumea. Sunt comentatori. Dar pe mine nu mă deranjează să o fac publică pentru că nu am nimic de ascuns”, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

De asemenea, din cei 21 de consilieri locali care şi-au depus declaraţiile de avere, doar declaraţia unuia a fost făcută publică. Asta poate şi datorită faptului că consilierul local Nicolae Semenescu este şi ultimul venit în CL, iar declaraţia de avere a fost făcută publică în luna februarie a anului în curs, adică înainte de decizia dată de Curtea Constituţională care a declarat neconstituţională obligativitatea publicării averilor aleşilor locali, a demnitarilor şi funcţionarilor publici pe site-urile instituţiilor unde lucrează. Consilierul local Semenescu scrie în declaraţia de avere că deţine un teren, o casa de 257 mp, cu o valoare impozabila de 420.900 lei şi două autoturisme: un Daewoo şi un Ford. De asemenea, consilierul mai are credit în bancă de 100.000 euro şi un venit anual din activitatea de director al Electrica Serv de 40.000 lei, la care se adaugă şi veniturile soţiei de 30.000 lei pe an. Consilierul Gheorghe Vâzdoagă susţine că şi-a depus declaraţia de avere, însă nu a făcut nicio solicitare dacă doreşte sau nu să-i fie publicată averea.

Mi-e indiferent de acest lucru. Averea mea este aceeaşi. Eu nu fac parte din arcul guvernamental ca să prospere averea. Nu am decât un apartament făcut cadou de Iliescu, o maşină de opt ani şi o bucată de pământ lăsată moştenire de la părinţi”, a precizat Vâzdoagă. Viceprimarul Cătălin Alexa a declarat că cel mai probabil consilierii locali vor fi întrebaţi în perioada imediat următoare dacă vor ca declaraţiile de avere să le fie făcute publice sau nu.