Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, i-a chemat la discuții, miercuri, pe reprezentanții Nova Apaserv, Elsaco și Conrec și a cerut finalizarea lucrărilor de pe străzile Izvoarelor. Zimbrului, Vâlcelei. Tomis. Edilul a amenințat cu sancțiuni pe beneficiarul lucrării, respectiv Nova Apaserv, spunând că locuitorii din zonă aruncă toată vina asupra Primăriei și nicidecum pe beneficiarul lucrării sau constructor. Marți, mai mulți locuitori din zonele respective au protestat față de noroaiele de pe aceste străzi.
”Există nemulțumire vizavi de modul cum se desfășoară aceste lucrări. Am înțeles absolut tot: condiții, motive obiective, dar nu se mai poate așa. S-au lungit așa de mult aceste lucrări și creează un disconfort atât de mare unor cetățeni din municipiul Botoșani, care nu spun decât un singur lucru: ei nu știu de proiect europene, de constructor, de Nova Apaserv. Ei știu doar de primărie, și este logic, acesta este gradul de înțelegere. Mă simt nevoit să vă rog să îi ajutați pe acești oameni, pentru că ne ajutați și pe noi. Discutăm acum de această perioadă în care refacerile sunt o problemă. Am avut o discuție cu domnul director Tănase și am explicat că beneficiarul este Nova Apaserv și este singurul care poate fi sancționat de noi. Noi nu sancționăm constructorul. Și o să ajungem la ipostaza la care vom încerca cu posibilitățile noastre legale să sancționăm beneficiarul. De la avizele pe care le dăm pentru spargere, pentru că acolo scrie o perioadă, am tot dat reaviz și reaviz. Sancțiunea poate fi și cu amendă. Nu vrem să ajungem acolo”, a spus Cătălin Flutur.
Managerul Elsaco, Valeriu Iftime, a intervenit și a spus că acele străzi sunt foarte proaste, în pantă și că mulţi dintre locatari deversează apele reziduale pe stradă.
”Acolo este o zonă care nu este oraș. Aici este marea problemă: 80% nu sunt cuplați la canalizare. Deversează pe stradă. Nu mai poți să faci nimic la strada aia. Fiind și o zonă complicată ca nivel, acolo e mai mult piatră. Nu putem face nimic, chiar dacă punem piatră spartă. Nu e vorba de cost. Nu există soluții. Am fost acolo”, a spus Valeriu Iftime.
Edilul municipiului Botoșani a cerut soluții și urgentarea lucrării.
”Oamenii nu reclamă decât o prelungire la nesfârșit a acestor lucrări. Una este să strângi din dinți un an și alta este să strângi din dinți trei ani. Noi înțelegem situația că vorbim tehnic, dar cetățenii nu înțeleg”, a adăugat Flutur.
Cătălin Fetcu, director în cadrul societății Nova Apaserv, a declarat că lucrările sunt realizate în proporție de 90%. El a acuzat că pe aceste străzi sunt diferenţe mari de nivel, care nu au şanţuri de scurgere.
Serios?! Domnule Iftimie ? Dar de fundatie la drum ai auzit ?I-a sapa dumneata cit trebuie pune un strat de piatra concasata -pinza -piatra concasata -pinza -balastru -bitum ,si apoi 20 de ani nu mai ai treba acolo ;dar este mai usor sa mulgi primaria in fiecare an,nu?
Serios !Domnule Fetcu !?90% zici ?Nu vrei sa treci matale un pic pe aceste strazi sa vezi cum sint facute lucrarile de mantuiala ,caminele de colectare sint puse direct pe pamint si normal ca se misca si atunci apa de pe conducte iese la suprafata pe linga camin.Si mai incasam 3000euro salar /luna ,NU!?!