Bolnav luat cu ambulanta din fata unui dispensar medical, dupa ce medicul a refuzat sa il consulte

A fost la medicul de familie pentru o urgenţă medicală, însă acesta a refuzat să-şi ofere serviciile pe motiv că nu este înscris pe lista sa. S-a întâmplat, marti, în localitatea Draxini. Ioan Ciotâr de 73 de ani s-a prezentat la dispensarul comunal, după ce acuza dureri mari în piept. A solicitat sprijinul cadrelor medicale de la cabinet, însă s-a izbit de refuzul acestora pe motiv că nu figurează pe lista pacienţilor din comună. Bărbatul a locuit până nu demult în Botoşani şi recent, la bătrâneţe, s-a mutat la ţară. Nu a mai apucat însă să îşi schimbe şi medicul din oraş cu cel din rural. Între timp i s-a făcut rău, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace, şi a solicitat sprijinul cadrelor din localitatea unde s-a mutat. Nu a avut însă noroc. Pentru că se simţea rău, acesta a fost nevoit în cele din urmă să apeleze la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Doamna doctor mi-a spus să stau în drum şi să chem ambulanţa, că un sunt înscris pe listele dumneaei. Acolo se schimbă medicii în permanenţă, nici un ştiu cum o cheamă pe doamna doctor, dar eu doream să mă ajute că mă simţeam rău”, a declarat bolnavul. Cadrele medicale de pe Ambulanţă au declarat că bărbatul a fost găsit întins pe pământ, lângă cabinetul medical. El a fost preluat şi a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe. “Pacientul a fost investigat în unitatea noastră, unde a fost diagnosticat cu angină pectorală instabilă, care este tratată ca o urgenţă, pentru că poate <<ascunde>> o afecţiune mult mai gravă”, a spus medicul Petre Rădăuceanu, şef UPU.

Deşi s-a încercat contactarea telefonică a unui reprezentant al cabinetului medical din Baluşeni, nu s-a putut pentru că nu a răspuns nimeni. De partea cealaltă, reprezentanţii Casei Judeţene  de Asigurări de Sănătate susţin că medicul respectiv nu are nicio vină, dat fiind faptul că acesta nu era înscris pe lista acestuia.

Dacă a chemat ambulanţa şi a fost dus la spital, cazul a fost rezolvat până la urmă. Dacă bolnavul stă la Draxini, de ce nu s-a înscris la medicul de acolo. El trebuia să cheme ambulanţa de la început, nici nu trebuia să meargă la medicul de familie”, a spus Rodica Huţuleac, preşedinta CJAS.

Ea spune că dacă, totuşi, bărbatul va face o reclamaţie la casă, atunci va fi declanşată o anchetă pentru a vedea care au fost motivele pentru care acesta a fost refuzat.