Patru cetateni moldoveni nu mai au dreptul de sedere in Romania, din cauza sanctiunilor repetate pentru trafic de tigari

Având în vedere acţiunile repetate desfăşurate de către poliţiştii botoşăneni în scopul prevenirii şi combaterii schimbului ilegal de valută şi comerţului ilegal cu ţigări, în urma cărora mai mulţi cetăţeni moldoveni au fost depistaţi desfăşurând astfel de activităţi pe raza municipiului Botoşani, în ziua de 9 iunie a fost organizată în zona Pieţei Centrale din municipiu o nouă acţiune în sistem integrat, la care au participat cadre ale Poliţiei Municipiului Botoşani, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botoşani şi Serviciului pentru Străini Botoşani. În cadrul acţiunii au fost din nou depistaţi şi sancţionaţi contravenţional mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova care deţineau şi comercializau ilegal ţigări. În acest sens, precum şi ca urmare a contravenţiilor constatate anterior, pe parcursul anului 2010, de către poliţiştii botoşăneni, s-au făcut propuneri către Oficiul Român pentru Imigrări în scopul retragerii vizelor pentru România a următoarelor persoane : C. CLAUDIA – sancţionată de 4 ori; R. LILIA – sancţionată de 10 ori; S. NINA – sancţionată de 12 ori; Ş. VERA – sancţionată de 18 ori.

Faţă de aceste persoane urmează să fie puse în executare măsurile specifice în vederea retragerii dreptului de şedere pe teritoriul României de către Oficiul Român pentru Imigrări, poliţiştii botoşăneni asigurând eventualele solicitări de sprijin.