Ghinionul unei zile de marți, 13, poate fi prevenit doar printr-o pregătire temeinică, atât teoretică, cât și practică.
Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în urmă cu șapte ani, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toate judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”.
Astfel, luni şi marţi, sub sloganul „Preveniți Ghinionul”, pompierii botoșăneni au desfășurat campanii de informare publică, de conștientizare a populației asupra pericolelor la care poate fi supusă zi de zi, în centrele comerciale, unitățile de învățământ și unitățile spitalicești din municipiile Botoșani și Dorohoi, orașul Ștefănești, comunele Trușești, Avrămeni și George Enescu.
De asemenea, prin intermediul spoturilor video și audio din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C. – Siguranța nu este un joc de noroc”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii”, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” și „Nu tremur la cutremur”, difuzate zilnic pe posturile locale de radio și televiziune, pompierii readuc în atenția botoșănenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență.
Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!
One thought on “Populaţia informată cum să acționeze în situații de urgență. Acţiuni ale pompierilor în şcoli, spitale şi complexe comerciale”