Dezbatere publică pe bugetul municipiului Botoșani luni, 12 februarie. Potrivit primarului Cătălin Flutur, pe partea de dezvoltare au fost prinse fonduri pentru cofinanţarea proiectelor pentru care se așteaptă fonduri europene.
„Ne-am prins bani în buget pentru continuarea acestor proiecte, pe partea de dezvoltare pentru că banii aceia vor veni mai mult decât sigur. Acum depinde de guvernanţi când ne semnează finanţarea, noi suntem în grafic, chiar mult peste celelalte oraşe din regiune. Am transmis tot ce se putea transmite”, a declarat edilul municipiului Botoșani.
Reabilitarea infrastructurii transportului public local este unul din cele mai importante proiecte pentru care se așteaptă finanțare.
Flutur susține că pe lângă reabilitarea căii de rulare, a depoului, a staţiilor de tramvai şi achiziţia de tramvaie noi, vor fi realizate piste pentru biciclişti şi reabilitate străzi apropiate de calea de rulare.
”Terenurile degradate de la marginea orașului vor primi tot ce înseamnă utilități și sistematizare verticală, și mă refer aici la zona din spatele ACR, tot ce înseamnă versantul Pacea, pe partea stângă cum se merge spre Suceava. Vorbim și de punerea în valoare a suprafeţei de peste 3.500 de metri pătraţi din Parcul Eminescu, cea care este folosită pentru depozitarea unor utilaje, adiacentă fostului ștrand, care poate deveni o zonă reabilitată complet şi importantă pentru agrementul oraşului. Vom continua cu intervenţii în zone defavorizate, cu terenuri de joacă şi reabilitare spaţii verzi şi nu în ultimul rând cu construirea celei de a doua creşe pentru municipiu, care va fi în zona ANL Cişmea şi reabilitarea unei grădiniţe, unei şcoli şi a unui liceu tehnologic”, a declarat Cătălin Flutur.
Bani au fost prinși și pentru programul GAL, care vizează reabilitarea a minim două-trei străzi mai importante, respectiv Zimbrului, Izvoarelor și Vâlcelei, dar și realizare unor terenuri de joacă în zone mărginașe. Prin acest program se are în vederea realizarea unui parc de joacă pentru copii în zona Liceului Pedagogic, realizarea unui centru social pe locația fostei Școli 3.
Primarul mai spune că tot în bugetul din acest an au fost prinși bani pentru asigurarea utilităților la Spitalul de Boli Paleative, la două săli de sport de la Liceul Pedagogic și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și ANL-uri, toate aceste investiții derulându-se prin CNI.
Din bugetul local vor fi alocați bani pentru strada Dimitrie Bolintineanu și Ana Ipătescu, precum și pentru realizarea documentației pentru alte șase străzi din zonele mărginașe.
După dezbaterea publică, proiectul de hotărâre va fi supus spre aprobare în ședința de Consiliu Local pe 15 februarie.