Turul Ciclist al României a revenit miercuri la Botoşani (GALERIE FOTO)

tur_2.jpg

Startul cei de a patra etape s-a dat în municiul Suceava, iar rutierii au avut de parcurs cel mai greu traseu din cadrul acestei ediţii a Turului Ciclist al României. În total, etapa a IV-a a măsurat 219 kilometri în care au fost trei probe de căţărare şi două de sprint.

Primul sprint a fost la Câmpulung unde Csicsaky Tamas, Victor Mironov şi Piergiacomo Marcolina au reuşit să se impună după care a urmat căţărarea de la Sadova Bruno Rizzi, Ioannis Tamouridis şi Vladimir Koev s-au desprins în câştigători. A urmat prima căţărare de la Ciumarna unde din nou italianul Bruno Rizzi a reuşit să se impună, fiind secondat de Jiri Jezek şi Ioannis Tamouridis. A doua căţărare de la Ciumarna a fost câştigată de bulgarul Vasiliev Krasimir, urmat de germanul Berger Henrich şi italianul Alessandro Calderan. După cele trei probe de căţărare a urmat sprintul de la Rădăuţi unde s-au impus bulgarul Vasiliev Krasimir, germanul Berger Henrich şi italianul Andrea Pinos şi sprintul de la Siret unde bulgarul şi germanul au rămas în faţă urmaţi de Oleksandr Surutkovych.

De la kilometrul 1 a evadat Tamas Csicsaky care la un moment dat a avut un avans de 2 minute şi 55 de secunde dar a fost prins la kilometrul 71 înainte de căţărare. Au mai fost doi evadaţi bulgarul Vasiliev Krasimir şi germanul Berger Henrich după a treia căţărare, pe coborăre, având un avans de 2 minute. Ajuns de pluton germanul a încercat din nou să evadeze dar cu 15 kilometri înainte de final a fost ajuns. Finalul a fost unul strâns cu mai mulţi rutieri în primul pluton, dar câştigător a fost italianul Alex Buttazzoni cu timpul de 5 ore, 44 de minute şi 54 de secunde.

tur.jpg

.

tur_1.jpg

.

tur_10.jpg

.

tur_11.jpg

.

tur_6.jpg

.

tur_8.jpg

.

tur_9.jpg

.

tur_4.jpg

.

tur_3.jpg

.

tur_13.jpg

.

tur_12.jpg