Dezinteres din partea consilierilor locali în depunerea rapoartelor de activitate pe anul trecut

Deşi termenul limită de depunere a rapoartelor de activitate pe 2009 era sfârşitul lunii martie, până la această dată doar trei consilieri locali le-au făcut publice. Este vorba de consilierii PSD Ana Bărculeţ şi Florin Pietraru, respectiv consilierul PNG Florin Egner. În rest, ceilalţi 18 consilieri şi cei doi viceprimari nu au dat cu subsemnatul asupra activităţii desfăşurate în 2009 şi o parte din 2008. 

„Nu l-am depus, chiar dacă a expirat termenul. Nu moare lumea de grija raportului. Asta este o compunere şi nu cred că lumea o va percepe mai mult decât o hârtie scrisă”, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

În raportul său, consilierul Ana Bărculeţ spune că a participat la toate şedinţele ale CL, a avut diverse intervenţii în plen şi a urmărit cum s-a derulat programul guvernamental de reabilitare a sălilor de sport, cum s-a transpus în practică regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare în zona în care locuieşte, a ridicat probleme vizând modul de plombare a gropilor, dar şi diverse probleme din învăţământ.

Cel mai „stufos” raport de activitate depus până acum este cel al fostului primar Florin Egner. Acesta spune că în această perioadă activitatea administraţiei publice locale a fost determinată de votul majoritar al consilierilor PD-L, că în municipiul Botoşani nu au fost atrase investiţii cu impact direct asupra dezvoltării locale. a creşterii locurilor de muncă şi a valorificării resurselor umane, lucru care, spune consilierul, ar trebui să fie obiectul principal al preocupării administraţiei publice locale.

Posibilitatea renunţării la transportul public nepoluant, cu tramvaiul, demersurile insuficient susţinute pentru a aduce o reşedinţă a Episcopiei Botoşanilor şi învăţământ universitar la zi ar putea întârzia şi ele dezvoltarea oraşului”, scrie Egner în raportul de activitate.

În ceea ce priveşte interpelările făcute, consilierul local spune că a avut suficiente, unele care au trezit interes, iar altele sunt incluse în proiectul de buget pe 2010. El propune înfiinţarea unei societăţi în subordinea CL care să se ocupe de refacerea străzilor, administrarea parcomatelor să se facă doar de administraţia locală, dar şi multe alte interpelări făcute de acesta în cadrul şedinţelor CL sunt cuprinse în raportul de activitate. La rândul său, Florin Pietraru enumeră cele mai importante interpelări făcute în cadrul şedinţelor CL, faptul că se duc mulţi bani pe activitatea de înfrumuseţare a oraşului, la capitolul sport. El spune că a verificat chiar şi în teren veridicitatea unor autorizaţii de construcţii şi PUD-urile aprobate. Primarul Cătălin Flutur a declarat că nu urmează să îşi facă public raportul de activitate în şedinţa de CL de săptămâna viitoare.

Pentru domnii consilieri locali nu răspund că nu şi-au depus rapoartele de activitate până acum. Eu trebuie să prezint raportul în faţa consilierilor şi îl voi prezenta în următoarea şedinţă de Consiliu Local”, a spus primarul municipiului Botoşani. În rapoarte, consilierii au trebuit să îşi prezinte activitatea în perioada iulie 2008-decembrie 2009