Mama moarta vegheata zile in sir de copil

Caz socant in Parcul Tineretului. O femeie de 33 de ani a fost gasita moarta in casa, iar pe fetita ei de 13 ani veghind-o.

Situatia a iesit la iveala vineri seara, cand locatarii unuia din blocurile din zona au sunat la 112, disperati de mirosul puternic de descompunere care venea dintr-unul din apartamentele vecine. Oamenii erau ingrijorati si ca tanara, pe care o cunosteau ca pe o persoana activa, nu mai iesise din casa de cateva zile. "Era o femeie cuminte, necajita, dar muncitoare. A avut in trecut probleme serioase cu consumul de alcool, dar de o vreme nu mai bea nimic. Facea curat la scarile din zona si o mai ajuta si lumea, dar de aproape o saptamana nu a mai vazut-o nimeni", a precizat unul din vecini femeii.

Ajunsi la fata locului, politistii nu au putut deschide usa din metal si au solicitat ajutorul pompierilor. Acestia au intrat in casa pe unul dintre geamurile intredeschise ale apartamentului situat la etajul doi, dand peste o imagine de groaza. Cadavrul femeii de 33 de ani era in putrefactie, iar fata de 13 ani statea neclintita langa trupul acesteia. Imediat la fata locului au fost chemati si cei de la Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA), un echipaj preluand-o pe copila, care a devenit extrem de agitata in momentul in care politistii au indepartat-o de trupul mamei. "Persoana era decedata deja de mai multe zile. Era un miros pestilential si ne-a fost aproape imposibil sa ne apropiem de cadavru. Copilul a fost preluat in stare de soc si transportat la Sectia de neuropsihiatrie infantila", a precizat Mihai Murariu, medic in cadrul SJA. Cadrele medicale specializate urmeaza sa ofere consiliere copilei. Necropsia dispusa de politisti va stabili cu exactitate cauzele mortii si cand a survenit aceasta.

Caz tulburator si la Urgente

Medicii de la Urgente au avut si ei parte de un caz tulburator, o femeie de 61 de ani fiind adusa din judet cu picioarele aproape mancate de viermi. Aceasta a fost preluata de un echipaj al Ambulantei, dintr-un adapost confectionat din cutii de carton langa o groapa de gunoi. "Pacienta suferea de ulcer varicos la ambele picioare, cu infectii masive. Fiind neingrijite de mult timp, ranile au necrozat si aveau si larve. Ranile au fost toaletate, iar pacienta transportata la Spitalul de Boli Infectioase", a mentionat  Daniela Babei, medic in cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean.