INTERVIU Constantin Urdaş: “Chiar la trei cupe nu mă aşteptam”

urdas.jpg

Antrenorul secţiei de haltere a Clubului Sportiv Botoşani a recunoscut că nu se aştepta la trei Cupe ale României în competiţia destinată seniorilor. Tehnicianul botoşănean spune că se aştepta la o cupă şi la alte trei-patru clasări pe podium.

Sunteţi mulţumit de rezultatele obţinute?

Sunt rezultate bune pentru sportivii noştri care au concurat până acum. Mai avem un băiat, un începător, care va participa mâine la categoria 94 de kilograme.

Vă aşteptaţi la rezultatele acestea?

Chiar la trei cupe nu mă aşteptam pentru că este o competiţie a seniorilor iar anul trecut nu am luat decât una prin Aanei. Restul au fost locurile doi-trei. Suntem foarte mulţumiţi. Eu personal sunt mulţumit.

Cu aţi reuşit să-I remontaţi după Campionatul European?

A fost destul de greu dar ţinând cont că noi lucrăm cum trebuie, controlat, curat şi copii lucrează frumos, am căutat prima dată să elimin accidentările. Ei au foscut un antrenament destul de bun. I-am deconcentrat un pic după europenele astea pentru că erau şi ei un pic agitaţi. Iată au reuşit să fie în formă şi au reuşit să facă aproximativ aceleaşi rezultate ca la europene. Unii din copii chiar mai mari. Mă refer la Hegheş Loredana. haltere_2.jpg

Care a fost surpriza Cupei României?

Hegheş a fost surpriza la categoria 58 de kilograme. A fost o bătălie foarte mare, ţinând cont că venea după Campionatul European unde a făcut un rezultat destul de slăbuţ. Aici s-a mobilizat foarte bine şi şi-a bătut recordurile ei personale.

Care e secretul de până acum?

Secretul e dragostea pentru sportul acesta şi faptul că stăm alături de copii.

Ce va urma?

Urmează finala de junior doi care este la Galaţi. E un concurs important pentru noi şi vrem să aducem medalii. Va mai fi şi o finală de junior 20 de ani tot la Botoşani unde de asemenea ne vom dori cât mai multe medalii.

Andreea Aanei va participa la Jocurile Olimpice?

Încă nu s-a finalizat din câte ştiu eu dar sper ca Aanei să participle la Jocurile Olimpice şi de ce nu să intre în primii şase din lume. Ar ceva extraordinary pentru ea.

Sunteţi mulţumit de evoluţia sportivilor începători?

Au participat destul de bine. Au câte opt luni de antrenamente, cum a fost Stoian, Pricop. Există speranţe pentru viitor.