Societatea Hidroconstructia ameninta ca va lasa balta lucrarile incepute, pentru ca nu a primit niciun leu de la Apa Grup

Reprezentantii firmei Hidroconstructia au dat un ultimatum celor de la Apa Grup.
Acestia ameninta ca isi strang utilajele si pleaca, daca pana pe 1 iunie furnizorul de apa nu le plateste TVA-ul aferent lucrarilor efectuate pana acum, informeaza Tele M. O data cu abandonarea santierelor, investitia de milioane de euro pe programul ISPA este compromisa. De cateva zile, lucrarile de inlocuire a conductelor de apa din municipiu avanseaza cu viteza melcului. Cei de la Hidroconstructia au toate motivele sa lucreze in acest ritm.

De cand au inceput schimbarea retelelor de apa si canal nu au primit niciun leu aferent TVA-ului. Firma Hidroconstructia are de incasat de la Apa Grup circa doua milioane de euro. In ciuda nenumaratelor demersuri facute de cei de la Apa Grup la Ministerul Finantelor, pana acum nu s-a primit niciun raspuns.

Cei de la Hidroconstructia spun ca fara bani le este imposibil sa mai continue lucrarile. Si aceasta nu ar fi singura problema. Sunt puse in pericol si investitiile derulate de Primarie, de asfaltare a strazilor pe care se inlocuiesc retelele de apa si canalizare. Reprezentantii Apa Grup risca sa se trezeasca cu lucrarile abandonate si la statiile de epurare si tratare a apei. Constructorii nu si-au primit nici ei sumele aferente TVA-ului, care se ridica la circa 500.000 de euro si ameninta cu sistarea lucrarilor.