Doi oameni de afaceri din Botoșani au fost incluși de revista Capital în ierarhia celor mai bogați români.
Potrivit Top 300 realizat de cunoscuta revistă economică, patronul Electro-Alfa International, Gheorghe Ciubotaru, și cel al grupului Elsaco, Valeriu Iftime, sunt incluși în rândul românilor cu cele mai mari averi.
Gheorghe Ciubotaru, în vârstă de 61 de ani, care desfășoară afaceri în domeniul energetic și cel imobiliar, este pe locul 242 la nivel național. El are o avere estimată la 25- 26 milioane de euro, în creștere față de anul precedent.
Ciubotaru estimează în acest an o cifră de afaceri a societății Electro-Alfa de aproximativ 28,5 milioane de euro, cu 10% mai mare față de 2016. Compania botoșăneană are 480 de angajați în trei capacități de producție deținute la Botoșani.
Valeriu Iftime, în vârstă de 57 de ani, se află pe poziția 294 în Top 300. Patronul Elsaco are o avere estimată la 20-22 milioane de euro, în scădere față de anul precedent. Firma sa, care lucrează în domeniul producerii echipamentelor de contorizare și lucrări edilitare, a avut în 2016 o cifră de afaceri de 65 de milioane de euro.
Notorietatea ui Iftime a crescut o dată cu implicarea acestuia în fotbal, el deținând și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al FC Botoșani.
Pentru al patrulea an consecutiv, locul întâi este ocupat de Ion Țiriac. Averea celui mai bogat român a crescut cu 7,6% faţă de nivelul consemnat în ediţia precedentă. Cea mai mare surpriză a clasamentului din acest an o reprezintă creşterea fulminantă a averii fraţilor Pavăl. Cifra de afaceri a Dedeman, companie înfiinţată în 1992 de Dragoş şi Adrian Pavăl, a depăşit anul trecut pragul de un miliard de euro, în timp ce profitul net a crescut cu peste 25%, ajungând la 158 milioane de euro.
La calcularea averilor, Capital a ţinut cont atât de valoarea participaţiilor în companii. Pentru evaluarea afacerilor, s-au folosit multiplicatori de EBITDA, diferiţi pentru fiecare industrie, actualizaţi în funcţie de valorile de piaţă confirmate în cazul realizării unor tranzacţii recente în domeniile respective (multiplicatorii au fost furnizaţi de Deloitte România). S-a ţinut cont şi de valoarea datoriilor. Pentru averea personală, s-au luat în calcul (acolo unde au existat informaţii) şi bunurile imobile (terenuri, clădiri) deţinute de milionari şi de familiile acestora, alte bunuri personale de valoare, precum şi conturile bancare.
Bogatia este un val care ascunde multe plagi.
Felicitari fratilor PAVAL de la DEDEMAN doi romani DEOSEBITI !
ROMANI CUMPARATI DOAR DE LA DEDEAMN !
DE CE ??
AU VENTI TOT FELEUL DE COMPANII STRAINE CAREFOUR, KAUFALND ETC CARE VAND IAR TOTI BANII SE DUC AFARA , IN GERMANIA ,FRANTA , AUSTRIA ETC …
MACAR AI TOATE IMPOZITELE VOR RAMANE IN ROMANIA !
CUMPARAM DOAR DE LA DEDEMAN DE LA FIRMA CELOR DOI ROMANI SUCEVENI!