Bar insalubru, inchis de inspectorii de sanatate publica

Inspectorii sanitari au închis, săptămâna trecută, un bar situat într-o localitate din mediul rural, din cauza mizeriei în care acesta funcţiona. Un control efectuat de Sanepid  la agenţii economici din mediul rural s-a finalizat cu o amendă consistentă pentru un patron botoşănean care deţinea un bar şi magazin în acelaşi spaţiu. 4000 lei este suma cu care a fost sancţionat patronul. Inspectorii sanitari au decis să pună şi lacăt pe uşa prăvăliei până la intrarea în legalitate a acestuia. Controlul a fost făcut la 20 de agenţi economici şi a vizat condiţiile igienico sanitare, precum şi starea de sănătate a angajaţilor.

Au fost aplicate zece avertismente şi o amendă contravenţională de 4000 lei precum şi suspendarea activităţii pe perioadă nedeterminată până la remedierea deficienţelor constatate la o unitate de alimentaţie publică dintr-o comună. În unitate condiţiile igienico-sanitare lăsau de dorit, personalul nu avea carnet de sănătate, nu aveau nicio analiză efectuată, iar unitatea nu avea nici măcar autorizaţie de funcţionare, absolut nimic necesar pentru eliberarea unei autorizaţii sanitare”, a spus medicul Stela Botez.

În timpul controlului, inspectorii sanitari au constatat de fapt că această unitate funcţiona fără autorizaţie sanitară de zece ani.

 „Am înţelesc că activitatea la această unitate de alimentaţie publică a mai fost o dată suspendată, însă ea a fost deschisă de patron şi funcţiona ilegal”, a spus directorul adjunct al DSP. Inspectorii sanitari au dat termene de remediere a deficienţelor constate. Ei vor reveni cu un control, însă unitatea va fi redeschisă în momentul în care va fi în legalitate.