Botoșănenii vor scoate mai mulți bani din buzunar, în 2018, pentru a plăti taxele și impozitele locale. Executivul Primăriei Botoșani a venit cu o propunere de majorare a taxelor și impozitelor locale pe 2018, cu 18% . Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că taxele și impozitele locale nu au mai fost majorate din 2013, iar această creștere nu va acoperi nici măcar la jumătate nevoile municipalității. Decizia stă la mâna consilierilor locali, iar în cazul în care taxele vor crește în medie cu 18%, atunci încasările preconizate pentru anul viitor vor fi de 44.629.000 lei față de 37.824.000 lei încasări propuse prin bugetul de anul trecut.
”Încercăm să găsim soluții de scăpare și salvare, să putem măcar să funcționăm în cursul anului viitor Am încercat și am făcut tot felul de simulări pe taxele și impozitele locale, de la varianta actuală și mergând până la limita maximă permisă de lege a acestor taxe și impozite. Am încercat să ținem cont și de situația concretă din teren, situația cetățenilor din municipiul Botoșani, care au o situație materială mult mai precară decât cetățeni din alte orașe și municipii din România. Propunerea este de 18%, iar această creștere nu ne permite mai nimic. Este undeva la 30% din nevoile noastre. Este din a doua jumătate a clasamentului creșterea de 18%. Dacă era o creștere de 50% puteam spune că ne asigurăm măcar salariile”, a menționat Flutur.
Edilul municipiului Botoșani a motivat necesitatea acestei creșteri. El a spus că salariul minim pe economie în 2013, când a fost operată ultima majorare a taxelor și impozitelor cu 16%, era de în jur de 800 lei. Acum, salariul minim pe economie a ajuns la 1450 lei, însă taxele și impozitele locale au rămas la nivelul salariului minim de 800 lei.
”În 2013, la un apartament de două camere impozitul anual era de 100 lei, acum același cetățean are minim 1450 lei iar impozitul pe apartament este tot de 100 lei”, a menționat primarul. Proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor și impozitelor locale pe 2018 va intra în dezbatere publică, urmând ca hotărârea să fie adoptată până la sfârșitul anului 2017.
Daca nu face diferenta intre brut si net, va dati seama cat de multe stie despre muritorul de rand…De ce nu ne luati gatul direct?! ce mai irosoti timpul…sa traiti numai voi, si sa traiti „bine”…Uitasem, totusi aveti nevoie de sclavi pe plantatie !
Aduceti-va aminte, de cate ori s-a venit cu solutii de reducere a cheltuielilor bugetare. Niciodata. Avem in schimb panselute si crizanteme noi tot anul, functionari care taie frunze la caini dintotdeauna, servicii in relatia cu publicul de tot plansul, investitii lasate nefinalizate sau in paragina, subventii pentru transport local jalnic, etc. Astept cu nerabdare campania electorala, sa mai aud si solutii salvatoare. Oricum dupa alegeri se uita tot. In campanie, numai ei stiau administratie. VEDEM, SOLUTII ZERO.
…și parcă văd ca iar în primele zile din anul viitor, pensionarii vor face rand la plata taxelor și impozitelor. ..fericiți sa le plătească salariile destul de bune ale mult iubiților funcționari, aceeași care atunci când ajungem cu vreo treaba la ei se uita lung și plictisiți la noi.
Noi suntem de buna credință ei doar în continuare ne dau cu Flit…și sincer ne cam place Flit-ul dacă le permitem sa ne facă atâtea.
Platiti fratilor….platiti ! Si daca v-ar pune si de 300 % mariri de taxe….voi tot platiti cuminti…ca niste buni cetateni ce sunteti !
Dar…..asa-i ca la votare….e inghesuiala mre ?? 🙁