Toţi cei trei candidaţi pentru şefia Şcolii Populare de Artă vor ajunge luni în faţa comisiei de evaluare

Proiectele de management ale Alinei Călinescu, Florin Aioniţoaie şi Liviu Andronic au fost evaluate de comisia desemnată cu note peste 7, ceea ce le garantează ajungerea în faţa aceloraşi membri ai comisiei la faza de interviu. Alina Călinescu, angajată în cadrul Şcolii Populare de Artă, a obţinut 8,11, actorul Florin Aioniţoaie a fost notat cu 7,84, iar consilierul judeţean Liviu Andronic cu 7,55. Susţinerea probei de interviu va avea loc luni, pe 17 mai.

Pentru a elimina orice speculaţii privind "aranjarea" dinainte a rezultatului concursului de management pentru Şcoala Populară de Arte, Cătălina Lupaşcu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care are în subordine instituţiile de cultură, a făcut câteva precizări.

"E o comisie care îşi va face datoria. Nu putem influenţa sub nicio formă specialiştii din domeniul respectiv…Şcoala Populară de Artă merită să aibă un manager bun, pentru că este reprezentativă pentru judeţ…", a declarat Cătălina Lupaşcu.

Comisia de evaluare este formată din patru specialişti în domeniul culturii din Iaşi şi Suceava, precum şi doi consilieri judeţeni, peremistul Eugen Niţură şi social-democratul Narcis Ştefan.