60% din chiriasii Locativa, dati in judecata pentru recuperarea debitelor

Chiriaşii Locativa au datorii din ce în ce mai mari la chirie, iar anunţatele măsuri de reducere a drepturilor salariale îi va pune pe foarte mulţi în imposibilitatea de plată. Florinel Gornea, directorul Locativa, a declarat că debitele chiriaşilor se ridică la 1,5 miliarde lei vechi. Cel mai mare debit se învârte în jurul a 30 milioane lei vechi.

Sunt chiriaşi care au datorii de la 0 la 30 milioane lei vechi. Aşteptăm nişte hotărâri judecătoreşti pentru că sunt probleme destul de grave. Sumele pe care le datorează se amplifică, domnii chiriaşi sunt nepăsători, iar dacă le baţi la uşă îi deranjezi şi uită să plătească chiar şi utilităţile. Am fost şi personal la uşa lor”, a declarat directorul Locativa. El spune că în ciuda faptului că sunt mulţi dintre chiriaşi care nu şi-au plătit dările şi de trei ani nu se poate interveni cu forţa. Mai rău este, spune Florinel Gornea, că debite consistente au început să se adune şi la chiriaşii locuinţelor ANL. Pentru că este situaţie de criză, reprezentanţii Locativa au decis să nu mai majoreze preţul la chirii, deşi în urmă cu o lună s-a pus şi această problemă.

Au rămas chiriaşii cei mai răi în locuinţele sociale şi chiar au început să fie restanţieri şi unii ANL-işti. Cei care nu au venituri totuşi vin şi plătesc, nu plătesc cei care au. La preţurile de acum au de unde să plătească. Mai lasă băutul şi ţigara şi au de unde să plătească”, a mai spus directorul Locativa. El spune că chiriaşii care întârzie cinci luni la plată sunt daţi în judecată, iar la ora actuală societatea a intentat procese la peste 60% dintre chiriaşi