Reprezentanții Nova Apaserv au prins în bugetul din acest an acordarea cotei variabile pentru directorii și membrii Consiliului de Administrație, însă decizia privind acordarea acestor bonusuri va fi luată, săptămâna aceasta, de consilierii județeni, care vor aproba indicatorii de performanță de la societate. Potrivit Ordonanței 109, în cazul în care administratorii vor îndeplini indicatorii de performanță ei pot primi acea cotă variabilă. Mandatul noilor administratori a început la 1 iulie 2017, iar până acum nu au primit nicio bonificație.
”Conform Ordonanței 109 modificată, acești indicatori sunt analizați pentru acordarea părții variabile indemnizației. Orice administrator are un contract de administrare încheiat cu AGA, anexă la acest contract sunt indicatorii de performanță. Ei trebui avuți în vedere în desfășurarea activității societății. CA trebuie să aibă incluși în această anexă indicatorii generali ai societății, pot fi și indicatori specifici, la fel cum și directorii pot avea în plus câțiva indicatori față de ceea ce au prevăzut la modul general în contractul de mandat. Urmează să se facă o analiză pentru a se stabili dacă fiecare indicator în parte poate fi aplicabil și operatorului de apă din Botoșani sau nu. Odată aprobați acești indicatori pentru membrii CA, acești indicatori se vor găsi ulterior și în contractele de mandat pe acea anexă, și la directorii diun cadrul societății. Partea variabilă nu este o sumă fixă, ci funcție de realizarea indicatorilor”, a declarat Petru Tanasă, directorul NOva Apaserv.
În anul 2016, această componentă variabilă nu a fost aprobată în bugetul de venturi și cheltuieli al societății. Pentru 2017 , cota variabilă este bugetată iar în condițiile în care vor fi aprobați acești indicatori, partea variabilă ar ajunge la aproape 500 lei net pe lună pe membru, pe lângă indemnizația fixă.
Din CA de la Nova Apaserv fac parte Dan Constantin Deleanu, Albert Tanasă, Simion Drelciuc, Călin Bosovici, Iulian Gabriel Apotrosoaie, Ioan Comarița, Daniel Tupiluș.
Anul trecut, consilierii județeni nu au fost de acord ca șefii de la Nova Apaserv să primească cota variabilă din profitul societății, iar cei șase directori au acționat societatea în instanță și au avut câștig de cauză.