Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a criticat tarifele propuse de Eltrans la ridicarea și blocarea mașinilor ce vor fi parcate ilegal pe domeniul public. Edilul a spus că tarifele propuse de Eltrans, societatea care se va ocupa de această activitate, sunt foarte mari și că nu poate fi de acord cu acestea. Declarația a fost făcută joi, când a avut loc o nouă dezbatere publică pe Regulamentul de ridicare și blocare mașini. Dacă în proiectul propus de municipalitate se prevede un tarif de 250 lei pentru ridicarea unei mașini și 250 lei pentru transportul acesteia, Eltrans a propus 391 lei pentru ridicare și tot atât pentru transport.
”Am o mare problemă și pentru cei care au făcut regulamentul, și pentru fundamentarea tarifelor. Oameni buni, sumele sunt foarte mari! Știu că o să-mi explicați că dacă nu avem tarifele mari nu o să putem să gestionăm serviciul și să plătim un minim de oameni. Totul se duce la salarizare. Dar totuși mi se par foarte mari. Măcar dacă era 250 lei pentru ridicare și 250 pentru transport. Propunerea voastră e de 391 lei pentru ridicare. Deja frizează ridicolul. Înțeleg că nu aveți cum să tratați o activitate care să vă ducă în gaură. E logic. Vorbim de principii clar economice, dar haideți totuși să facem o distribuire de personal. Nu sunt de acord cu aceste prețuri. Mi se pare mult. Se ia o mașină nu știu de unde din oraș și să o ducă Eltrans, de ce costă 250 lei?”, i-a spus primarul Flutur directorului Eltrans.
Nici viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, nu s-a arătat încântat de tarifele cu care a venit Eltrans pentru această activitate. De exemplu, în proiectul municipalității tariful pe zi de depozitare este de 35 lei, iar Eltrans a venit cu un amendament prin care propune un tarif de 200 lei pe zi depozitarea mașinii.
”Sunt tarife mari la depozitare. Este un tarif colosal, strigător la cer. Dacă plec două săptămâni și mi-ați ridicat mașina, pot să v-o las dvs. Nu face atât. Mașinile oamenilor pot valor mai puțin. 200 lei pe zi este de nesuportat. Dacă am lăsat o mașină trei zile în curte trebuie să plătim 600 lei. Se întâmplă un accident, omul este plecat în vacanță și nu poate să vină două săptămâni. Sunt mașini care nu fac cât depozitarea”, a menționat Cosmin Andrei.
Noul regulament va fi supus spre aprobare și în Consiliul Local. Consilierii vor decide în cele din urmă tarifele finale.
baietii care iti ridica masina stricata fac acest serviciu cu 70 ron oriunde in botosani iar voi vreti 250 ron…chiar ca faceti jecmaneala si hinghereala…inteleg un 100-150 ron toate cheltuielile si un 30 ron pe zi ca doar nu vreti sa va imbogatiti din treaba asta…la urma urmei oricine poate gresi …dat 250 ron 300 deja cred ca sunt multe guri de hranit …