Angajaţi ai Protecţiei Copilului, cu grad de handicap

Aproape 20 de salariaţi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani au certificat pentru grad de handicap. La solicitarea directorului executiv, a fost întocmită o listă cu angajaţii din sistem care şi-au procurat certificat de handicap. Suspiciuni că unii ar fi obţinut în mod fraudulos astfel de documente au apărut în momentul în care prefectul Cristian Roman împreună cu conducerea DGASPC au făcut publice date ce arătau că nu mai puţin de 500 de botoşăneni deţin în acelaşi timp permis de conducere şi suferă de o afecţiune medicale care nu îi permită să aibă calitatea de conducător auto. Potrivit lui Liviu Rădăşanu, şeful DGASPC, din cele verificate până în prezent, nu se arată că vreunul din certificatele pentru grad de handicap deţinute de aproximativ 20 de salariaţi ar fi în neregulă. De altfel, la momentul actual, niciunul nu şi-a depus certificatul de handicap, ceea ce ar însemna că le-au solicitat pe drept.

"Nu avem niciun caz în care vreun angajat să fi venit să îşi depună certificatul pentru grad de handicap, ceea ce înseamnă că acestea ar fi reale", a declarat Liviu Rădăşanu, directorul executiv al DGASPC.

Potrivit evidenţelor, doar doi sau trei angajaţi sunt încadraţi în grad de handicap II (accentuat) şi restul în grad de handicap III(mediu). Aproape 12.000 se certifcate vor fi verificate în următoarele luni pentru a vedea veridicitatea acestora.