Inca o afacere a primarului de Stiubieni cu firma Dany Ema

Risipa de bani publici pe lucrari neefectuate. Asta se intimpla in comuna Stiubieni, acolo unde primarul a semnat, in 2008, pentru plata unor lucrari de modernizare a scolii din Negreni, fara ca investitile sa fi fost realizate. Sebastian Ionel Merticariu a platit astfel peste 100.000 de lei, iar acum este cercetat de Politie. În urma unui control, reprezentantii Camerei de Conturi au descoperit ca Primaria a virat în conturile firme Dany Ema contravaloarea unor lucrari de reabilitare a Scolii cu clasele I-VIII din satul Negreni, însa respectivele operatiuni s-au derulat doar în documente. Finantarea a fost asigurata de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, însa investitia s-a derulat prin Consiliul Local Stiubieni si Centrul bugetar al Liceului Teoretic „Dr Mihai Ciuca" din Saveni.

Portivit documentelor de control, "din verificari se constata ca la data controlului (26 martie 2010), unele lucrari care au fost facturate cu factura 81/9 iulie 2008 si decontate cu OP 7/15 iulie 2008 si OP 24/2 septembrie 2008, nu sunt executate". Practic, Dany Ema a luat bani pentru a monta "streasina infundata" de 5.625 lei, "invelitoarea din tabla ondulata tip lindab rosie"- 65.161 lei, "burlane din tabla zincata"- 3.200 lei, "jgheaburi din tabla zincata"- 5.234 lei, "ignifugarea lemnariei"- 13.849 lei, "izolatie hidro executata la cald"- 4.562 lei si "inlocuire glafuri la ferestre"- 1.171 lei. "La valoarea cheltuielilor directe aferente lucrarilor neexecutate mentionate se adauga cotele de cheltuieli de transport, contributii manopera, cheltuieli indirecte, profit si TVA"

In timp ce scoala este inca santier, copiii sunt nevoiti sa mearga zilnic la Scoala din comuna pentru a invata. Firma care a contractat lucrarea si în contul careia au fost virati banii a ajuns, între timp, în procedura de insolventa, fara a mai putea continua reabilitarea scolii.