Concurs de dans pentru perechi formate din elevi dotati si elevi cu dizabilitati

Casa de Cultura a Sindicatelor din Botosani a gazduit, simbata, etapa regionala a Concursului de dans "Împreună pentru viitor", organizat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Inspectoratul Şcolar a judeţului Botoşani, impreuna cu SNAC Romania.

Inetitul concursului a fost acela ca perechile concurente au fost formate din copii cu dizabilitati si cu copii dotati din scolile din judetul Botosani si din celelalte judete din Moldova. Spre exemplu, elevii de la AT Laurian au facut pereche cu copiii cu nevoi speciale de la Scoala 16 Botosani, iar cei de la Grigore Ghica Voievod Dorohoi cu copiii de la Scoala Speciala Ion Pillat din Dorohoi.

Scopul concursului a fost integrarea copiilor cu probleme speciale in societate, dar si promovarea tolerantei.

"Cei care învaţă în învăţământul special nu sunt în afara societăţii. voluntariatul este o latură extraordinar de importantă a societăţii civile. Noi încercăm să desfăşurăm activităţi de voluntariat în care sunt antrenaţi toţi elevii din şcolile botoşănene. Toate liceele ne-au sprijinit în desfăşurarea acestei actvităţi", a afirmat inspectorul scolar Rodica Egner.

copii_cu_probleme_vs_copii_inteligenti__1_.jpg

copii_cu_probleme_vs_copii_inteligenti_1_.JPG