Reprezentantul societății civile în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani i-a luat la întrebări pe șefii Poliției și Jandarmeriei cu privire la modul cum au gestionat cazul romilor care au luat cu asalt, luna trecută, Spitalul Județean, dar și pentru modul cum acționează organele de ordine în Centrul Vechi. Cezar Nicuță a spus că nu este normal ca o bătrână care vine flori să fie amendată, în timp ce 200 de cetățeni de etnie romă care au perturbat liniștea la Spitalul Județean să nu primească nicio sancțiune. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței ATOP de luni, care a fost convocată cu scopul de a stabili noi măsuri în vederea prevenirii faptelor antisociale din Centrul Vechi, după incidentul care a avut loc în luna august, când o persoană de etnie romă a fost ucisă în timpul unui priveghi.
”În raport spuneți că Centrul istoric nu prezintă grad de pericol ridicat infracțional și că în situația în care se impune suplimentați forțele de poliție. În luna martie 2017, nu ați suplimentat după ce un tânăr a rămas într-o baltă de sânge în Centrul Vechi. O altă familie terorizată, o alta amenințată cu moartea în Centrul vechi, nu ați suplimentat nici de această dată. Ca urmare, a apărut și acel omor din Centrul Vechi. Unde erau patrulele? Vreau să vă întreb pe dvs. și colegii dvs., cam de câte ori v-ați plimbat cu soția după orele 18.00. Singura bucată care este sigură este parcarea de la Magazinul general până la Grădina cu flori. Să tranzitezi Centrul Vechi la ora 7-8 seara și să ajungi în partea zonei Luceafărul, deja e un risc pe care ți-l asumi”, a spus Nicuță.
Șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu, i-a răspuns reprezentantului ATOP că punctul prezentat de el este unul personal.
Acesta i-a reamintit șefului Poliției că reprezintă societatea civilă în ATOP și că situația din Centrul Vechi este scăpată de sub control.
”În Centrul Vechi este anarhie, iar situația este scăpată de sub control. Vreau să mai întreb: câte amenzi s-au dat celor care au participat în curtea Spitalului Județean, la toată nebunia după omor. Acolo au fost 200 persoane care au interzis bolnavilor sau aparținătorilor din spital să intre în Spitalul Județean. Practic nu s-a putut trece. Presa prezintă și la Botoșani situații cu bătrânele ridicate de pe trotuar cu castraveții și florile în buzunar și duse la sediul Poliției pentru a fi sancționate și avem 200 de cetățeni de etnie romă, care ocupă curtea Spitalului Județean și nu ați aplicat nicio sancțiune: nici Inspectoratul de Jandarmi, nici Inspectoratul de Poliție Botoșani. Să înțeleg că vă e frică să acționați”, a adăugat Nicuță.
Reprezentantul Inspectoratului Județean de Jandarmi i-a răspuns că după incidentul din curtea Spitalului Județean s-au aplicat doar 15 avertismente, întrucât scopul nu este de a da sancțiuni.
La ședința ATOP a participat și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, dar și reprezentanții etniei rome.
nu numai in centrul vechi sunt probleme create de tigani sunt si alte zone ale orasului :Piata Mare,autogarile,parcurile,pietonalul Uniri,scolile (in special nr.1,pacat ,era una din cele mai linistite scoli ),strada Armeana(si-au facut altar!) ,Creanga,Caragiale, etc. Autoritatile trebuie sa aplice legea si sa puna la respect si munca aceasta etnie care ne distruge ca natie ,ne dezonoreaza in fata natiunilor europene.
În România nu se face ordine cu avertismente domnule colonel ! Șeful poliției a dat un asemenea răspuns,deoarece a avut tupeu că era nașul alături,iar de plimbat cu soția prin centru,nu o să-l vedeți niciodată că nu prea merg pe jos . Poliția are suficiente mașini !
Voturi