Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au infirmat, în urma anchetei epidemiologice, prezenţa toxiinfecţiei alimentare la Cotuşca

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au infirmat, în urma anchetei epidemiologice, prezenţa toxiinfecţiei alimentare sau a trichinelozei la Coţuşca. Medicul Stela Creţu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat că carnea de porc consumată de angajaţii Primăriei Coţuşca în urma unei petreceri date vineri a fost luată din magazine autorizate şi care obligatoriu prezintă examenul trichinoscopic, deci nu se pune problema unei trichineloze. Mai mult, în urma anchetei s-a concluzionat că angajaţii ar fi suferit o indigestie în urma bucatelor consumate.

De asemenea, nu putem vorbi de o toxiinfecţie alimentară, deoarece simptomatologia persoanelor respective a fost polimorfă şi combinată cu simptomatologie respiratorie. Probabil că a fost o indigestie în cadrul consumului mai multor alimente”, a adăugat Stela Creţu.