Sâmbătă, 22 iulie 2017, începând cu ora 18.00, va avea loc, la Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu(județul Botoșani), la Lacul cu nuferi, cea de-a zecea ședință, specială, a Cenaclului Transfrontalier (Cernăuți-Suceava) „MAȘINA CU POEȚI”.
De la Botoșani, sunt așteptați să ia parte, citind din creația proprie și dezbătând, poeții: Vlăduț Scutelnicu (invitat special), Vasile Iftime, Dumitru Necșanu, Petruț Pârvescu. De la Cernăuți și-au anunțat prezența: Vasile Tărâțeanu (invitat special), Gheorghe Șodrângă, Elena Nandriș, iar de la Suceava vor fi prezenți poeții și prozatorii: Florin-Dan Prodan (invitat special), Călin Dănilă, Constantin Horbovanu, George Mahalu, Doru Mihai Mateiciuc, Mircea Nanu-Munteanu, Viorica Petrovici, George Sauciuc, Constantin Severin.
Vlăduț Scutelnicu s-a născut la 11 martie 1960, în satul Poiana, comuna Vorona, județul Botoșani. Este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele: Strigătul sferei, Editura Axa, Botoșani, 2002; Ultima arca, Editura Timpul, Iași, 2003; E frig în oraș și sunt singur, Editura Dionis, Botoșani, 2005; Zaruri, Editura Brumar, Timișoara, 2010; Piramida Ka-zar, Editura Junimea, Iași, 2012. Deține Premiul Asociației Scriitorilor din Iași pentru volumul de debut; Premiul de debut in volum la Festivalul international de poezie, ediția a XXIX-a, 2002, Sighetul Marmației; Premiul special al juriului la Zilele George Coșbuc, ediția a XXI-a, 2005, Bistrița; Premiul revistei Poezia in cadrul galelor A.P.L.E.R., Câmpina, 2005; Premiul revistei Convorbiri literare, Iași, 2006, la Zilele revistei Convorbiri literare.
Vasile Tărâțeanu s-a născut în 1945. Este poet și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Scriitorilor din Ucraina și membru de onoare al Academiei Române. Dintre volumele sale cităm: Dreptul la neliniște (Ujgorod, 1984), Teama de înstrăinare (Chișinău, 1990), Ochean cu cioburi sângerânde (Cluj-Napoca, 2005). În bogata sa carieră, Vasile Tărâțeanu a fost recompensat cu numeroase premii, printre care Premiul Societății Scriitorilor Bucovineni (2001) și Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Vasile Tărâțeanu este astăzi Președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” de la Cernăuți, instituție co-organizatoare a Cenaclului Transfrontalier „Mașina cu poeți”.
Florin Dan Prodan (n.1976) este fondatorul grupării literare și artistice Zidul de Hârtie din Suceava. Ca poet a publicat On the Road. Poeme de călătorie, Shambhala Press, Kathmandu, Nepal, 2012, Poem pentru Ulrike, Vinea, Bucuresti, 2013, Poeme și note informative, Zidul de Hârtie, Suceava, 2014. Este redactor al revistei Bucovina literară. A colaborat la Dilema veche, Timpul, Suplimentul de cultură, Transilvania, Poesis International. Poemele sale au mai apărut în antologii precum Cele mai bune poeme din 2012, editura Tracus Arte. Director al Festivalului Internațional de Poezie și Arte vizuale Inside Zone și al rezidenței artistice de la Borsec.
Manifestarea va fi moderată de Gina Puică.
Gazdele și organizatorii invită scriitorii, elevii, studenții, oamenii de cultură și persoane interesate de literatură, artă și dezbateri culturale să le fie alături.
Reamintim că Cenaclul transfrontalier „Mașina cu poeți” este o inițiativă a Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” și a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, instituții organizatoare ale evenimentului, în parteneriat cu Clubul de Inițiativă Literară de la Suceava.