Un avocat din Botosani, cercetat penal pentru ca a tras tepe imobiliare

Un avocat din Botosani, cercetat penal pentru ca a tras tepe imobiliare. Ioan Tapoc este acuzat ca ar fi tepuit doua familii din municipiu carora le-a promis vanzarea unor case, informeaza TeleM. El a incasat zeci de mii de euro, insa fara a mai pune la dispozitia cumparatorilor vreun imobil. Acum, el este judecat pentru inselaciune.
Necazurile familiei Ursu au inceput in primavara anului 2007. Ei si-au vandut apartamentul cu trei camere, bani cu care ar fi trebuit sa cumpere o casa in valoare de 40.000 de euro de la un avocat.  Familia Ursu se obliga sa achite in mai multe rate contravaloarea locuintei, stabilita la 40.000 de euro, iar avocatul sa o termine si sa o predea. In baza unui contract cu promisiune de vanzare, sotii Ursu in prima faza au achitat in fata notarului doua rate in valoare totala de 27.000 de euro, iar o luna mai tarziu cand ar fi trebuit sa plateasca ultimii bani, avocatul s-a facut nevazut.
Ajunsi in strada impreuna cu familia fiicei sale cu care locuia, sotii Ursu l-au dat pe avocat in judecata pentru a-si putea recupera banii. In timpul  litigiului, pagubitii au aflat ca imobilul  in care ar fi trebuit sa se mute a fost instrainat de avocat  la alte trei persoane. Dupa tranzactie, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a radiat promisiunea de vanzare, lucru contestat in instanta de Mihai Ursu, care a reclamat ca nu a fost anuntat de radiere si a castigat.
Dupa trei ani de judecata, instanta a respins actiunea lor ca fiind nefondata. Apelul declarat de reclamanti a fost admis de judecatorii Tribunalului, cauza a fost trimisa din nou la Judecatoria Botosani pentru rejudecare,  iar dosarul se afla si acum pe rol. Totodata, sotii Ursu au inaintat o plangere la Politie, insa, oamenii legii au dispus neinceperea urmaririi penale. Pentru ca o alta familie a fost pagubita si a depus plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani procurorii s-au sesizat din oficiu si in cazul Ursu, si au dispus inceperea urmaririi penale a lui Ioan Tapoc si a sotiei sale, Eugenia Tapoc, pentru  doua infractiuni de inselaciune. Anchetatorii au impus sechestru asigurator pe un imobil detinut de inculpati, la o valoare  estimata la peste 83.000 de euro. Sotia avocatului Eugenia Tapoc care isi sustine nevinovatia. Intrucat, sotia avocatului, Eugenia Tapoc, este angajata a Tribunalului, pagubitii au de gand sa ceara stramutarea procesului la Suceava.