Fructe pe banca: Elevii vor primi, pe linga lapte si corn, si mere

Guvernul a creat, miercuri, cadrul legal pentru introducerea în România a Programul european de încurajare a consumului de fructe în şcoli, program care se va derula până în 2013, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

În acest sens, pentru anul şcolar 2009-2010, elevii din clasele I-VIII din unităţile de învăţământ public şi privat vor primi zilnic mere, în limita a 0,3 lei/elev, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, menţionând că pe parcursul anului şcolar 2009-2010 vor beneficia de acest program 1.717.111 elevi.

Valoarea totală a Programului, pentru acest an şcolar, este de 6,68 de milioane de euro, din care ajutorul comunitar este de 4,99 milioane de euro şi cofinanţarea naţională este de 1,66 milioane de euro.

„Scopul acestui program este de a crea obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor, având în vedere cifrele care demonstrează faptul că obezitatea infantilă este în creştere şi devine un fenomen îngrijorător”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.