Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a solicitat punctul de vederea al Agenția de Dezvoltare (ADR) Nord-Est cu privire la transferul unor obiective de la Parcul Cornișa către municipalitate. Asta după ce consilierii locali ai PSD au fost acuzați de liberali că sabotează deschiderea zonei de agrement.
„Am făcut un demers și am cerut un punct de vedere de la ADR Nord-Est, sunt și consilier local, dar sunt și președintele comisiei de recepție. Am fost puși în situația de a transfera niște obiective destul de importante, vorbim de patinoar, de amfiteatru, obiective la care nu s-a făcut recepția. Dacă se va face peste un an de zile și apar unele degradări cu siguranță vor apărea divergențe între constructor și cel care a primit obiectivele, în speță DSPSA și noi suntem la mijloc că trebuie să scoatem castanele în Consiliul Local. Am cerut un punct de vedere de la ADR asupra legalității acestui transfer al unor bunuri care nu au fost recepționate”, a menționat Cosmin Andrei.
El spune că din discuțiile pe care le-a avut în trecut cu managerul de proiect i s-a transmis că recepția nu poate fi făcută parțial.
Cosmin Andrei a menționat totodată că funcție de răspunsurile pe care le va primi, va fi convocată o ședință extraordinată de Consiliu Local, întrucât ”nu vrem să punem bețe în roate sub nicio formă acestui proiect și el a fost tratat politic, cum am fost și eu de altfel, cred, numit președintele comisiei de recepție, din anumite considerende, ținând cont că erau și alți colegi în primărie poate mai bine pregătiți din punct de vedere al expertizei profesionale să facă recepție la lucrări, nemaivorbind de faptul că nu am fost absolut deloc implicat în acest proiect până acum dar mi s-a pus în brațe. Mi s-a transmis această recepție probabil pentru a mă acuza că nu vreau să dau drumul la Cornișa și a pune presiune pe mine că tot orașul așteaptă să dăm drumul”, a adăugat viceprimarul.
Domnule viceprimar Andrei, a solicita un punct de vedere de la ADR inseamna a recunoaste incapacitatea/ necunoasterea reglementarilor legale privind receptia si luarea in evidenta a bunurilor care fac parte din patrimoniul public al municipiului. Ai dreptate ca nu dispui de expertiza necesara, insa la Primarie sunt o droaie de conslieri care ar trebui sa cunoasca foarte bine aceasta speta.
In plus, te rog sa te uiti cu atentie atit in contractul de finantare, cat si in fostul program pentru perioada 2007-2013 pentru si ca acolo se fac referiri , dar si in legile romanesti. In concluzie, este inadmisibil sa se preia bunuri in evidenta contabila si in patrimoniul public al municipiului Botosani fara existenta documentului de receptie finala, in care trebuie sa se consemneze toate aspectele, inclusiv abaterile de la proiect. Consilierii care sustin contrariul trebuie eliminati din viata politica, pentru ca acestia introduc arbitrariul si practica de incalcare a legilor statului roman.