Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, a vorbit miercuri, la Botoşani, despre posibilitatea deschiderii unei afaceri prin Programul ”Start-up Nation-România”. El a spus că principala menire a acestui program este să stimuleze înființarea de noi societăți mici și mijlocii în România și că este un ”program fără precedent” la nivel de finanțare.
”În ultimii ani de zile există un dezechilibru în ceea ce privește de noi societăți versus numărul celor care se închid, iar în România există un dezechilibru negativ în acest sens. Prin măsurile pe care Guvernul României și le propune, și sunt mai multe măsuri care stimulează și încurajează mediul de afaceri, dorim prin intermediul acestui program să încurajăm cât mai mulți tineri, dar nu numai pentru că este un program care nu are limită de vârstă, să apropiem cât mai mulți oameni de zona antreprenorială. Credem că prin intermjediul măsurilor pe care Guvernul le-a luat, de relansare fiscală, putem să aducem cât mai mulți români la clasa de mijloc. În al doilea rând, dorim să combatem exodul plecării tinerilor din România”, a spus Harry Ilan Laufer.
Întreprinderile beneficiare ale programului sunt întreprinderile înființate de către persoane fizice, după 30 ianuarie 2017, pentru care se oferă un grant maxim de 200.000 de lei pentru crearea a două locuri de muncă, cu obligația de a menţine aceste locuri de muncă pentru o perioadă de trei ani de zile. Fondurile sunt nerambursabile, cu contribuție proprie zero din partea celor care doresc să aplice.
„Mai avem o propunere pentru un singur loc de muncă cu un grant de 100.000 de lei, pentru cei care nu-și doresc să-și asume crearea a două locuri de muncă. În clipa în care societatea dvs poate să pornească motoarele, atunci trebuie să faceți acele angajări”, a adăugat secretarul de stat.
Programul se va derula pe o perioadă de patru ani. În ceea ce privește cheltuieli eligibile au fost incluse: salariile la nivel mediu cu toate dările la stat, cu o propunere de şase luni, chiriile, TVA pentru societăţile care sunt neplătitoate de TVA sau au TVA nedeductibil, construcţiile, calculatoare, partea de consultanţă de 8% din valoarea proiectului sau cursuri de specializare.
One thought on “Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la Botoșani: Vrem să apropiem cât mai mulți oameni de zona antreprenorială”