Locatarii din preajma ghetourilor din Parcul Tineretului pot avea un gard de protecție, însă vor trebui să concesioneze terenul și să obțină autorizație de construcție. Și asta pentru că ei au solicitat un gard mai mare de 60 de cm, respectiv de un metru şi jumătate, gard care să constituie și un element de siguranţă şi protecţie pentru locatarii blocului.
”Se poate construi un gard la solicitarea cetățenilor, dar trebuie parcurși o serie de pași, respectiv obținerea autorizației și concesionarea terenului. Acest lucru s-a mai întâmplat pe raza municipiului Botoșani, atunci când s-a solicitat un gard mai înalt de 60 cm. Se consideră că acel perimetru este folosit exclusiv de cel care realizează împrejmuirea și trebuie autorizație de construcție, concesiune în scop agricol, care concesiune permite apoi amenajarea acestui perimetru, așa cum își doresc cetățenii din zonă. Demersurile trebuie făcute de locatari sau asociația de proprietari”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Săptămâna aceasta, consilierii locali se vor întâlni cu reprezentanții Locativa pentru a stabili o serie de reguli de conviețuire în zonele unde există locuințe sociale.
”Avem o problemă care aparține zonelor în care se regăsesc locuințele sociale. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să mergem pe prevenție. Această prevenție înseamnă ca prin toate pârghiile pe care le avem noi, consilierii locali, să venim în sprijinul primăriei și primarului. Ne putem întâlni cu reprezentanții Locativa și să venim cu un set de reguli care ar avea la baza art 24 din Legea locuinței, un set de reguli care să disemineze ce înseamnă conviețuire în comun”, a spus consilierul local Cătălina Lupașcu.