Medicul stomatolog Anna Maria Enache Năstac, din nou reclamata la autoritatile sanitare

Medicul stomatolog Anna Maria Enache Năstac, fiica directorului Spitalului Judetean, Cornel Enache, din nou reclamata la autoritatile sanitare. O femeie din Stânceşti, comuna Mihai Eminescu, a reclamat-o pe doctoriţă la Direcţia de Sănătate Publică, dar şi la Colegiul Medicilor Dentişti din Botoşani, după ce i-a luat pentru două extracţii făcute la urgenţă unui copil de opt ani suma de 100 lei. . Indignarea Nicoletei-Elena Râşcanu, în vârstă de 35 de ani, a fost şi mai mare când a văzut că Anna Maria Năstac i-a oprit şi buletinul după ce i-a spus acesteia că suma cu care a fost taxată este prea mare şi i-a lăsat doar 20 lei.

„Eu am întrebat înainte de a pune copilul pe scaun cât mă costă ca să ştiu dacă am bani sau nu suficienţi. Nu mi-a răspuns Ea a pus-o pe fetiţă pe scaun şi i-a scos un dinte şi o măsea după care mi-a spus că totul costă 100 lei. I-am dat 20 lei şi i-am spus că nu am de unde, că trăiesc din alocaţia copiilor şi de unde până unde pe urgenţă se ia bani. A început să mă certe şi mi-a oprit buletinul. M-am interesat şi nu este preţul acesta la un copil”, a spus femeia.

Ea s-a întors să îşi recupereze buletinul ,marţi, când de altfel a şi fost programată de doctoriţă să vină să aducă restul de bani însă fără sorţi de izbândă. Miercuri a revenit din nou şi a început să umble pe la instituţiile abilitate şi să ceară sprijinul. De partea cealaltă, medicul stomatolog Anna Maria Enache Năstac, spune că nemulţumirea botoşănencei este neîntemeiată şi că pentru orice serviciu medical efectuat se percep taxe, implicit pentru urgenţă.

„Nu vor să plătească şi sunt mai mulţi ca ea. Nimic nu este gratis. Se plăteşte totul de la o faşă, la o vată, spaţiu lumină. Nu vor să plătească pentru o măsea scoasă, dar bani pentru cumpărat celular au de unde. La coafor pot să dea 700 mii şi te ţine până a doua zi. Eu fac stomatologie în Botoşani”, a spus Anna Maria Năstac.

Ea spune că fiecare cabinet stomatologic are libertatea de a pune tarife diferite.

„Dacă vreau să pun 1000 euro pe extracţie am liber. La coafor, se poate pune un preţ pe strada Primăverii, altul pe altă stradă. Nu este spital, iar stomatologia este privată. Când chemi unul cu trei clase îi dai 10 milioane să îţi pună gresie nu pune nimeni gratis. Totul este pe bani”, a mai spus medicul stomatolog.

Ea spune că preţul minim stabilit pe Policlinică pe extracţie este de 30 lei, însă fiecare medic îl stabileşte funcţie de cheltuieli. Ea spune că femeia poate să meargă şi să o reclame unde vrea că nu are dreptate. Medicul Anna Maria Năstac a fost cel mai reclamat medic botoşănean în ultimii ani. Mai mult, Colegiul Medicilor Dentişti din Botoşani a solicitat suspendarea activităţii medicului pe o perioadă de şase luni pentru încălcarea codului deontologic. Dosarul a fost redirecţionat de la nivel central către Colegiul din Botoşani pe motiv că acesta nu ar fi fost complet.