Reprezentanții municipalității au respins documentația privind Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui imobil de locuințe colective P plus patru etaje, în zona Octav Onicescu. În proiectul de hotărâre de Consiliu Local se motivează că investiția, care aparține societății Activ Pro Invest SRL, nu a primit aviz favorabil în urma consultării publicului și că distanța dintre construcția care se dorește să se ridice și unul din blocurile vecine este foarte mică.
”Terenul necesar construirii obiectivului, în suprafaţă totală de 937,00 mp este compus din două parcele şi anume: terenul în suprafaţă de 737,00 mp și terenul în suprafaţă de 200,00 mp, parte din terenul în suprafaţă totală de 1048,00 mp situat în str. Octav Onicescu nr. 26, în partea posterioară a parcelei. Terenurile ce fac obiectul documentaţiei sunt in proprietatea lui ONOFREI IONEL VALERICA cota 1/2, si ONOFREI SILVIA ELENA cota 1/2 conform Certificat de mostenitor nr 47 din 20.08.2014, nu pot fi revendicate, nu sunt în litigiu. Între investitorul SC ACTIV PRO INVEST SRL şi proprietarii terenurilor a fost încheiată o Promisiune bilaterală de vânzare autentificată cu nr. 7044 din 10.12.2015 şi un Contract de cesiune autentificat cu nr. 3953 din 15 iulie 2016 a Promisiunii bilaterale dc vânzare autentificată cu nr. 7044 din 10.12.2015 în scopul construirii imobilului ce face obiectul PUD. În cazul în care documentaţia de urbanism se aprobă, investitorul va trebui să cumpere cele două terenuri şi să le alipească în aşa fel încât acestea să constitue o singură parcelă în suprafaţă de 937,00 mp”, se precizează în raportul de specialitate.
Proiectul de hotărâre va fi spus, totuși, spre dezbatere în ședința de marți, 31 ianuarie.
”Se propune spre analiza Consiliului Local al municipiului Botoşani documentaţia de urbanism ., Plan Urbanistic de Detaliu ”, se mai precizează în proiectul de hotărâre de CL.
Vezi aici întregul proiect și motivația respingerii!
Doomnule Primar,
Botosaniul este un oras ,,inghesuit”, cu strazi in general inguste si foarte inguste, ceea ce face ca circulatia sa fie lamentabila iar in viitor aproape imposibila.A mai existat o ,,initiativa academica de acest tip” in timpul lui Ceauescu, cind intre blocurile deja existenta s-au mai ,,plantat” alte imobile incit oamenii circula cu greu printre aleile minuscule.
In loc sa va caciuliti in fata investitorului x sau y, de ce nu terminati blocul
din apropierea Pietei Mures, care are doar fundatia de peste 10-15 ani de zile?
Ce fel de politica de urbanism faceti Dv daca lucrurile merg dupa cum vrea unul sau altul dintre grangurii cu bani? Asta-i administratie pentru cetateni?