Inca o scoala din Botosani a primit certificarea European Language Label

După Liceul de Arta "Stefan Luchian" Botosani, Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 "Mihail Kogalniceanu" Dorohoi, Scoala cu clasele I-VIII Catamarasti-Deal, Colegiul National "Grigore Ghica" Dorohoi, Scoala cu clasele I-VIII nr. 6 "Grigore Antipa" Botosani, Scoala cu clasele I-VIII nr. 11 Botosani, Scoala cu clasele I-VIII nr. 12 Botosani, Scoala cu clasele I-VIII nr. 17 Botosani, care au obtinut certificarea European Language Label pentru proiectele europene derulate, inca o scoala din judetul Botosani se afla printre primele din tara. De aceasta data este vorba de Scoala cu clasele I-VIII Romanesti care primeste Certificarea europeana in domeniul predarii si invatarii limbilor straine pentru proiectul scolar de parteneriat multilateral Comenius "Action against racism and intra-school violence", proiect finantat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, in cadrul Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii.

Ceremonia va fi organizata de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale la Bucuresti, in luna martie 2010.

European Label – Certificatul European pentru proiecte din domeniul predarii si invatarii limbilor straine – este o initiativa a Comisiei Europene care isi propune sa evidentieze si sa recompenseze cele mai inovatoare si creative proiecte din acest domeniu. Lansata in anul 1998 in tarile membre ale Uniunii Europene, actiunea s-a bucurat de un real succes, fapt ce a determinat Comisia Europeana sa o extinda si in tarile aflate in curs de aderare.

Proiectele selectionate din Romania primesc un certificat semnat de Comisarul European pentru Educatie, Formare, Cultura si Multilingvism, si de Ministrul Educatiei si Cercetarii din tara noastra.

In Romania, certificatul European LABEL se acorda anual, incepand cu anul 2002. Judetul Botosani a avut, incepand cu 2003, in fiecare an, cel putin cate o scoala premiata.

Orice initiativa inovatoare in domeniul limbilor straine este eligibila, indiferent de sursa de finantare sau de varsta celor care studiaza.

Certificatul European poate fi decernat proiectelor care abia s-au finalizat, celor care sunt in curs de implementare sau proiectelor a caror implementare este iminenta si bine pregatita.

Informatii suplimentare pot fi obtinute pe site-ul http://www.anpcdefp.ro/programe/label/noutati.html