11 februarie- Ziua europeana a numarului unic pentru situatii de urgenta

Data de 11 februarie marchează aniversarea Zilei europene a numărului pentru situaţii de urgenţă. Numărul de urgenţă 112 este comun in toate cele 27 de state ale Uniunii Europene şi se foloseşte pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă. In timp ce sondajele au demonstrat că mai mult de 9 din 10 europeni au o atitudine pozitivă in ceea ce priveşte crearea şi existenţa acestui număr care salvează vieţi, 3 din 4 nu sunt familiarizaţi totuşi cu aceste 3 cifre care le pot salva vieţile cind au nevoie să solicite poliţia, ambulanţa sau pompierii.
Personalul Compartimentului Pregătirea Populaţiei pentru Intervenţie şi Educaţie Preventivă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" Botoşani organizează in ziua de 11 februarie o serie de activităţi cu preşcolarii şi şcolarii din municipiul Dorohoi pentru promovarea şi buna utilizare a numărului 112. Totodată, se urmăreşte popularizarea regulilor şi măsurilor de prevenire in domeniul situaţiilor de urgenţă.
Manifestările se vor desfăşura in sala teatrului din cadrul Colegiului Naţional Grigore Ghica din municipiul Dorohoi, cu incepere de la ora 10.00. La activităţi vor participa copiii, personalul didactic şi auxiliar a opt grădiniţe din localitate cit şi din cadrul Asociaţiei Hope for the Children Internaţional (H.C.I. ) Dorohoi.
Atit elevii, cit şi cadrele didactice vor invăţa cum să se comporte in situaţii de urgenţă.