Valentin Cosereanu ar putea reajunge director la Memorialul Ipotesti

Fostul manager al Memorialului Ipoteşti, Valentin Coşereanu, ar putea reveni la conducerea centrului de studii in calitate de director cultural. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Cătălina Lupaşcu, a precizat că acest post i s-ar potrivi cel mai bine, avind in vedere studiile pe care acesta le deţine.

"Managerul trebuie să aibă cinci ani vechime, studii juridice, economice, de management şi administrative, dacă vorbim de un post de management", a specificat vicepreşedintele Cătălina Lupaşcu, adăugind că cel mai bun candidat pentru această funcţie ar putea fi actualul director interimar, Miluţă Jijie, care este economist. Concursul pentru un nou mandat la şefia centrului de studii va demara pe trei martie, iar rezultatele se vor anunţa pe 19 aprilie.

Impotriva fostului manager, Valentin Coşereanu, CJ a intentat un proces de recuperare a unor bunuri cu o valoare de 89.903 lei. Deşi procedura a fost demarată in toamna anului trecut, incă nu s-a anunţat niciun rezultat.

Valentin Coşereanu a renunţat funcţia de director al Memorialului in august 2009, după ce a fost acuzat de management defectuos.