Primarul din Flaminzi, Constantin Pitorac, a inchis Scoala din Poiana, de teama sa nu se darime

Autoritatile locale din orasul Flaminzi din judetul Botosani au fost nevoite sa inchida o unitate de invatamint de teama ca aceasta sa nu se prabuseasca. Scoala din satul Poiana este foarte veche si din chirpici, iar in ultimul timp peretii au crapat. Pentru a preveni un dezastru, primarul orasului, Constantin Pitorac, a decis ca elevii sa fie mutati intr-o alta scoala situata la doi kilometri. In scoala din Poiana invatau aproximativ 100 de elevi.

"E o constructie veche, din chirpici, acoperita cu azbociment, cu o suprafata destul de mare. de-a lungul timpului, au existat infiltratii de apa in pereti. Exista un risc de prabusire si, neavind fondurile deocamdata sa construim o alta scoala si negasind un program in care sa o introducem, am zis ca e bine sa o inchidem. Pina gasim solutie, la scoala de jos cursurile vor fi facute in doua schimburi", a afirmat Constantin Pitorac, primar orasul Flaminzi.

Acum, copiii fac zilnic cite doi kilometri pina la scoala si tot atitia inapoi acasa. Desi este greu, ei au inteles ca siguranta lor este mai importanta