Colegiul Național ”A.T.Laurian”, premiat la Gala Edumanager

mihaela-prajinariu-colegiul-laurianPortalul Național Edumanager.ro, alături de Oameni și Companii, a organizat cea de-a patra ediţie a Galei Edumanager.ro.

like facebookEvenimentul a avut loc pe 24 noiembrie 2016 în București, și a fost precedat de Conferința Națională Management Modern în Educație, ce le-a oferit participanților informații relevante despre aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar. Instituțiile de învățământ au înscris cele mai de succes proiecte din acest an, iar jurizarea a fost realizată de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile pe care le-au evaluat, alături de editorii portalului Edumanager.ro. La eveniment au participat peste 130 de reprezentanți ai instituțiilor de educație rectori şi prorectori ai unităţilor de învăţământ superior, public şi privat, inspectori şcolari, manageri ai colegiilor şi liceelor din ţară, profesori, asociaţii studenţeşti şi reprezentanţi ai unor companii cu soluţii pentru mediul educaţional. Din Botoșani, ca reprezentant al Colegiului Național „A. T. Laurian” a fost prezent directorul instituției, profesor dr. Mihaela Prăjinariu.

gala-edumanagerColegiul Național „A.T.Laurian” a participat la aceasta gală cu trei din proiectele derulate în anul școlar 2015- 2016 şi mai mult decât atât, a fost premiat pentru proiectul european Erasmus+A Collaborative European Inquiry into Technologically Enhanced Mathematical Pedagogy (TEMP), la secțiunea ”Lecție digitală”.

Proiectul premiat este un proiect de parteneriat strategic al Colegiului Național „A. T. Laurian” cu școli din Suedia (Vasteras) și Marea Britanie (Londra) și se desfășoară între 1 septembrie 2015- 31 august 2017. În ultimele 15 luni au fost derulate numeroase activități de  cercetare, proiectare didactică a lecțiilor de matematică pe platforme web, precum Geogebra, studii de impact legate de utilizarea tehnologiei în orele de matematică și în realizarea temelor pentru acasă.

Un rezultat remarcabil al proiectului îl reprezintă software-ul intitulat Lecții de matematică, ce conține atât noțiuni teoretice, cât și teste de evaluare a cunoștințelor la capitolul Congruența triunghiurilor din programa de matematică pentru clasa a VI-a, creat de elevul Vlad Batalan și profesorii Colegiului Laurian. Software-ul educațional reprezintă o colecție de lecții și teste, dezvoltate pe niveluri diferite de dificultate. Fiecare lecție conține pe lângă un modul cu informații teoretice (definiții, teoreme, exemple), module cu exerciții interactive de fixare a cunoștințelor. La rezolvarea fiecărui exercițiu, elevul primește din partea aplicației un feedback corespunzător în funcție de corectitudinea răspunsului dat.

În 2016, ca și în anii anteriori, în Colegiul Național „A. T. Laurian” s-au desfășurat o  multitudine de proiecte  în beneficiul tinerilor elevi.

Sirsa: comunicat Colegiul A.T.Laurian

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *