Un botoșănean de 26 de ani, care lucrează în Anglia, de doi ani ca bucătar, și-a încercat norocul la concursul culinar „Chefi la cuțite”, care poate fi vizionat pe Antena1.
Alexandru Bălan are 26 de ani și se recomandă a fi bucătar de meserie. Îi place să combine ingredientele și adesea inventează el rețetele. A plecat din Botoșani pentru o viață mai bună în Anglia.
A lucrat inițial la o spălătorie auto, dar mai apoi a făcut un curs de gătit și astfel și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie. Unulo dintre șefii săi a fost bucătarul reginei Angliei. La ”Chefi la cuțite” a venit pentru a se face remarcat, nu doar pentru a-și încerca norocul.
”Nu mă tem de concurență. Am venit aici pentru a prelua controlul și asta am de gând să fac”, spune concurentul încrezător în forțele proprii.
A gătit piept de rață cu mere confiate și brocolli și a așteptat nerăbdător părerea chefilor.
”E cel puțin chef, dacă nu sous-chef și lucrează în Franța, poate Anglia”, a presupus Bontea. Să înțelegem că v-a plăcut preparatul?
Preparatul său i-a impresionat pe cei trei jurați, iar botoșăneanul a primit un cuțit care îl va duce în etapa următoare a concursului.