Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, s-a făcut foc și pară în ședința extraordinară de Consiliu Local de miercuri, după ce directorul Urban Serv l-a înștiințat că mașinile cu gunoi nu sunt primite încă la depozitul de la Stăuceni și că problema nu va fi rezolvată nici după ce consilierii locali au aprobat tarifele pentru depozitarea gunoiului.
Simion Drelciuc a explicat în ședința de CL că administratorul depozitului, firma Diasil Suceava, a impus noi condiții pentru ca societatea Urban Serv să aibă acces la depozitul ecologic.
”Mașinile sunt blocate la intrarea în Stăuceni. Nu sunt primite. Administratorul dorește ca contravaloarea scrisorii de garanție aprobată în CL, în valoare de 390.000 lei să o punem într-un cont astăzi la dispoziția operatorului, iar în termen de 30 de zile să reîntregim această sumă cu o altă formă de garanție. În plus, ne obligă să suportăm în baza unei ordonanțe dobânda interbancară la care se adăugă opt puncte penalități în situația în care nu plătim facturi în termen de 30 de zile de la emitere. Cel mai periculos, dintre alte puncte introduse, este faptul că ne obligă să asigurăm lunar cantitatea estimată din caietul de sarcini emis de Consiliul Județean la depozitul de la Stăuceni. Dacă am rezolvat problema tarifului, a apărut problema accesului pe depozit”, a spus Drelciuc.
Directorul Urban Serv a spus că până acum s-au făcut cinci obiecțiuni la contractul cu Diasil Suceava, iar în ciuda acestui fapt mașinile nu sunt primite la Stăuceni.
După ce a prezentat problemele apărute, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a răbufnit și a spus că una din condițiile impuse este abuzivă, respectiv aceea prin care se impune ca o anumită cantitate să fie transportată la depozit, în caz contrar se cer daune. Primarul a mai acuzat că situația respectivă se datorează unei hotărâri de Consiliului Județean, ”care s-a făcut pe genunchi” și spune că va ataca hotărârea de CJ din 29 iulie, întrucât nu a respectat transparența decizională.
”Dacă întâmplarea făcea și eram fericiți de D-zeu și câștigați dvs. licitația (nr. Urban Serv), cum ați fi procedat? Erați fix în situația unui operator care aveați un contract cu Consiliul Județean. Dvs. erați cu sufletul în două: să fiți mai domn cu noi, că îmi spuneți că ăștia nu sunt domni cu noi, sau erați un operator care respectați un contract cu Consiliul Județean. S-a făcut pe genunchi o hotărâre de Consiliu Județean. Nu știu cine s-a mai hotărât în ultima jumătate de oră să facă ping-pong cu noi, la CL Botoșani. Ieri mi-ați făcut o hârtie prin care ați spus că dacă nu ne hotărâm, Urban Serv nu mai culegem gunoiul din Botoșani. O hârtie care a sunat și a șantaj. Ce trebuie să facem ca să vă primească mașinile? Este cumva o chestie dirijată sau nu ne duce mintea…”, a spus Flutur.
Pentru că criza gunoiului din municipiu nu a fost rezolvată, consilierii se vor întâlni din nou joi, cel mai probabil și cu administratorul depozitului, pentru a găsi soluții.
Cred ca directorul de la URBAN SERV exagereaza, nu cred ca noul operator nu a facut totul pentru Botosani, vrea un tarif foarte mare, ca sa isi pastreze salariile si numarul de personal
cred ca ar trebui sa nu mai comenteze, vineri, sambata si duminica depozitul a fost deschis pentru URBAN SERV fara sa fi cerut bani operatorul cu promisiunea ca luni se prezinta contractul semnat cu garantia plati, insemnad Bilete la ordin semnat si nu scrisoare de garantie bancara sau bani in cont colateral, se pare ca conducerea URBAN SERV doreste sa forteze mana domnului Primar si CL, adica politica pe bani multi pentru Domnul Drelciuc si compania.
Contractul este avizat de Consiliul judetean si este semnat de catre toti operatori din judet, nu inteleg ce vrea Drelciuc, decat politica si bani multi
Multumesc