Festivalul Județean Artele copilăriei a ajuns la final. În concurs au participat Școala 11, Școala 10, Școala Nicolae Iorga de la Vorona, Liceul Tehnologic de la Coțușca, Școala nr. 2 Botoșani, Liceul Ștefan Luchian din Ștefănești, Școala Gheorghe Coman din Brăești și Școala nr. 1 de la Lunca.
Scoala nr. 11 a câștigat trofeul ediției nr VIII a Festivalului Artele copilăriei organizat de Casa Sindicatelor. Evenimentul a avut loc în perioada 28 ianuarie -4 februarie, pe mai multe categorii cum ar fi: Expozitie de artă, solist de muzică ușoară, solist de muzică populară, dans modern, dans popular și proba la alegere.
Pentru fiecare secțiune juriul condus de directorul Palatului Copiilor Botoșani, Marcel Dupu, a acordat premiile 1, 2, 3 și mențiune, iar, la final, au fost anunțați câștigătorii. Dintre copiii premiați s-au remarcat, și în seara de gala, tânara de 14 ani,Iuliana Antoci (foto), din comuna Lunca, de altfel câștigătoarea locului I la categoria Solist de muzică populară.
Copila de 14 ani a cântat cu un aplomb desăvărșit cele două melodii de muzică populară, publicul răsplătind-o cu multe aplauze. Adolescenta îndrăgostită de folclor se pregătește cu Alina Huțu Călinescu, profesor la Școala Populară de Artă din Botoșani și are deja un palmares întreg de premii, printre acestea ar fi locul III la Dobroge, mândră grădină în 2013 sau locul III la Festivalul Peștișorul de aur de la Tulcea. „Cânt de când eram foarte,foarte mică, am început cursurile de canto de la 8 ani. Îmi place ceea ce fac și chiar m-aș bucura să continui pe acest domeniu”, a spus tânăra.
O impresie deosebită au făcut copiii și tinerii de la Școala Poiana de la Vorona care și-au adjudecat premiul I la categoria proba la alegere, ei prezentându-se cum altfel dacă nu, cu datinile și obiceiurile de iarnă. Practic, grupul voronean a umplut scena Casei Sindicatelor reamintind publicului de sărbătorile care nu au trecut de mult timp.
Scoala nr. 11 a câștigat trofeul ediției, dar și locul I la categiria Expoziție de artă pentru lucrările realizate de copiii coordonați de profesoara Alina Gavril. „Nu ne-am așteptat la acest premiu pentru că este clar, concurența poate să ne învingă. Noi ne-am prezentat la acest concurs datorită acestei ediții, dar am venit aici an de an. Într-adevăr, de fiecare dată am avut un premiu onorabil, dar nu ne-am așteptat că poți să și decazi”, a spus Alina Gavril. Școala nr. 11 a mai obținut și un loc II prin Gabriel Șobachi care a participat la categoria Solist de muzică populară. Tot de la Școala nr. 11 au fost și copiii din grupul Comorile Luncii care au luat locul I la secțiunea Dans Popular.
La muzică ușoară, locul I a fost câștigat de eleva Lorena Chebac de la Școala nr. 10. Tot de la Școala nr. 10 au fost și copiii din trupa New Generation care au câștigat locul I la categoria Dans modern.
Spectacolul a fost prezentat de tânăra Anastasia-Alina Popistașu, care a debutat în ipostaza de prezentator.
Palmaresul ediției din acest an a fost următorul, cu precizarea că locurile 1, 2, 3 și trofeul au primit diplome și trofee din partea organizatorilor.
Trofeul: Școala nr. 11
Premiul I: Școala Gim. 1 din comuna Lunca
Premiul II: Școala Gim Nicolae Iorga Poiana, Vorona
Premiul III: Liceul Tehnologic din Coțușca
Mențiune: Școala nr. 10
Câștigătorii, elevii și profesorii Școlii nr. 11, au fost reprezentați de profesoara Monica Munteanu, coordonatorul educativ al școlii. „Nu ne-amn așteptat, pentru că anul acesta au foarte multe școli bune, cu multe numere frumoase, de la Lunca, de la Vorona. Am avut emoții pentru că noi suntem o școală din oraș care încearcă să transmită tradițiile, să fim alături de toate aceste evenimente din viața omului. Copiii se așteptau le premii mai mari, dar ne-a încununat acest trofeu final”, a spus profesoara Monica Munteanu.