Costel Chelaru, noul proprietar al Fidelio: Intirzierea plăţilor sau refuzurile la plată către diverşi furnizori au dus la o criză de credibilitate

Costel Chelaru, noul proprietar al Fidelio, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, ca "intirzierea plăţilor sau refuzurile la plată către diverşi furnizori au dus la o criză de credibilitate. Potrivit lui Chelaru, protocolul incheiat cu fostul proprietar, Daniel Mihaila, Potrivit lui Chelaru, protocolul prevede preluarea a 13 magazine din patru judeţe, Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, care au o suprafaţă totală de 8.500 mp.
"Cele 13 magazine au fost preluate cu tot cu logistică, dotări, mijloace adiacente şi personal. in total, este vorba de 380 de oameni, care in mare parte işi vor păstra locurile de muncă", a explicat Costel Chelaru.
Aceasta este partea frumoasă a tranzacţiei, pentru că de la Fidelio au venit şi datorii imense. Este vorba de 20-22 de milioane de lei, in jur de cinci milioane de euro, bani datoraţi atit către bugetul de stat, cit şi către furnizori.
"Din această sumă, aproximativ cinci milioane de lei reprezintă datoriile faţă de stat. Este o prioritate pentru noi să achităm aceste datorii, pentru că, se ştie, statul este cel mai mare cămătar", a precizat noul proprietar al magazinelor Fidelio.

Chelaru: E o presiune mare şi nu va fi deloc simplu"

Costel Chelaru a recunoscut că pentru a aduce societatea pe linia de plutire va fi nevoie de multă muncă. "E o presiune mare şi nu va fi simplu deloc, dar sunt convins că o vom scoate la capăt. Intirzierea plăţilor sau refuzurile la plată către diverşi furnizori au dus la o criză de credibilitate, dar asta a inceput deja să dispară după ce m-am implicat in afacere. Spaţiile sunt amplasate in zone cu vad comercial şi cred că acesta este un atu pe care il vom exploata", a declarat noul proprietar al lanţului de magazine Fidelio.
Acesta a dezvăluit şi faptul că negocierile au durat mai mult pentru că a fost nevoie de avizul Consiliului Concurenţei pentru preluarea SC Fidelio SRL Botoşani, dar şi discuţii cu două bănci comerciale.

Obiectivele sunt indrăzneţe

Noul proprietar al magazinelor Fidelio a dezvăluit că pe viitor intenţionează să reciştige clienţii pierduţi, dar şi să deschidă alte patru spaţii comerciale, dintre care două in judeţul Suceava şi unul in Botoşani.
"Prin reţeaua Fidelio se vind circa 20.000 de tipuri de produse, iar in perioada cind existau 17 magazine numărul maxim de clienţi a atins plafonul de 23.000. Cu 13 magazine in reţea s-a ajuns, in cursul lunii trecute, la un minim de 10.000 de clienţi şi vinzări zilnice de 150.000 de lei. După implicarea noastră, in 2-3 săptămini am crescut la 14.000 de clienţi şi vinzări de 240.000 de lei zilnic", a declarat Costel Chelaru.

Costel Chelaru este administrator şi la Adicost

Costel Chelaru, in virstă de 45 de ani, are ani buni de experienţă in spate in domeniul vinzărilor. El este proprietar al firmei Adicost, care se ocupă cu distribuţia de alimente, băuturi şi cosmetice in trei judeţe, respectiv Suceava, Botoşani şi Neamţ. Activitatea se desfăşoară prin şase puncte de lucru, cu un număr de 300 de angajaţi.

A fost in top 300 Capital

In urmă cu mai mulţi ani, Costel Chelaru a figurat in topul celor mai bogaţi oameni din judeţul Suceava. Potrivit clasamentului intocmit de revista Capital, in top 300 oameni bogaţi, Chelaru figura cu o avere de 7-8 milioane de dolari in 2003, iar un an mai tirziu era creditat cu 5-6 milioane de dolari.