Un botosanean a provocat rasturnarea unui autocar in Ungaria

14 persoane au fost ranite, iar trei se afla in stare grava, dupa ce un autocar al firmei Atlassib din Romania a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat in apropiere de orasul Szeged, in sudul Ungariei.
Autocarul, cu 49 de persoane la bord, se indrepta spre frontiera, cand a lovit o furgoneta parcata la marginea drumului, iesind cativa metri in afara carosabilului si rasturnandu-se.

Echipele de interventie si masinile de ambulanta au ajuns la locul accidentului, care s-a petrecut pe Drumul National nr. 43.

Vinovat de producerea accidentului, dupa cum afirma soferul, este un pasager, care a tras de volan.

Potrivit Stirilor Pro Tv, soferul care a tras de volan este din Botosani.

"La un moment dat, la ieşirea din Szeged, unul dintre călători a avut o cădere nervoasă, s-a ridicat brusc, s-a dus la şofer, l-a strins de git şi i-a spus că nu vrea să fie dus intr-o altă ţară, să fie deturnat autocarul. A tras de volan, iar autocarul a alunecat pe partea dreaptă, pe o pantă de doi metri", a spus Răzvan Ciolcă, viceconsulul Romaniei la Szeged.

Soferul Darius Chesnoiu a spus ca in ciuda eforturilor sale nu a reusit sa readuca vehiculul pe sosea si s-a lovit de o furgoneta parcata in paralel pe un drum secundar, apoi s-a rasturnat.