Contre în ședința de Consiliu Local de la planul de școlarizare. Consilierul local Cătălina Lupașcu a acuzat faptul că rețeaua școlară la nivelul municipiului Botoșani a rămas aceeași de anul trecut, în condițiile în care sunt unități de învățământ care nu-și realizează numărul de clase. Ea a dat exemplul Liceului ”Elie Radu”, unde, spune Lupașcu, cifra de școlarizare se face foarte greu și crede că din acest motiv rețeaua școlară din municipiu trebuie bine fundamentată. Consilierul local susține că se țin școli cu 150-200 elevi doar pentru a asigura posturile unor directori numiți politic.
”Am mai spus că atunci când discutăm de rețeaua școlară nu ar trebui să venim doar cu o decizie a Consiliului de Administrație, ci cred că ar trebui o notă de fundamentare privitoare la cheltuielile per unitate școlară, per număr de elevi. Eu sunt convinsă că această rețea școlară este o zonă în care ducem foarte mulți bani și nu o să reușim să facem decât oarece cârpeli, dacă nu o să avem o reorganizare a rețelei școlare de așa manieră încât să putem duce bani către unitățile de învățământ, bani pentru dotare și reabilitare. Atâta timp cât nu vom avea o notă de fundamentare clară și corectă pe ceea ce înseamnă rețeaua de învățământ și o vom aproba doar în funcție de numărul de directori pe care dorim să-i avem ca și zonă politică, nu o să avem niciodată școli la nivelul standardelor europene”, a spus Lupașcu.
În replică, șefa Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, a spus că IȘJ acționează după lege și metodologie.
”Nu s-a dat aviz conform în Consiliul de Administrație al IȘJ, și atunci rămâne actuala rețea școlară. Ca să se modifice rețeaua școlară dintr-o anumită localitate, trebuie avizul conform al IȘJ”, a menționat Huncă.