Ultima şedinţă ordinară de Consiliului Judeţean din anul 2015 s-a lăsat cu scandal. Dacă primele 20 de proiecte puse pe ordinea de zi au trecut fără probleme, ultimul a născut polemici dure.
Proiectul prevedea desemnarea unui reprezentant al instituţiei care să formuleze o acţiune în instanţă prin care să îi tragă la răspundere pe directorii şi membri Consiliului de Administraţie al Eco Sal pentru un prejudiciu de 93.000 de lei. Suma a fost imputată de Curtea de Conturi după ce societatea nu a avut activitate, menirea ei fiind preluarea administrăii depozitului judeţean de deşeuri de la Stăuceni.
În cadrul şedinţei consilierul PSD Gheorghe Vâzdoagă s-a opus proiectului menţionând că directorii şi membrii CA nu au nici o vină pentru destinul firmei deoarece ei au obţinut licenţa pentru administrarea depozitului, dar legislaţia s-a schimbat şi nu s-a mai dat posibilitatea încredinţării directe a contractului de administrare. Mai mult decât atât, acesta a garantat că directorii vor avea câştig de cauză în instanţă şi CJ va pierde bani şi timp cu acest proces.
Un alt ales judeţean, Dorin Ciuştea, consilier independent, a menţionat că se abţine de la vot pentru că el de la început s-a opus înfiinţării societăţii, iar cum CJ nu a făcut contracte de management şi de mandat cu directorii şi membrii CA, o astfel de acţiune în instanţă nu îşi are rostul.
În cadrul dezbaterilor a intrat şi Cătălin Flutul, consilier PNL, care a spus că procesul este necesar pentru ca instanţa să decidă cine se face vinovat pentru situaţia creată.
La şedinţă a fost prezent şi unul dintre foştii directori ai societăţii, Viorel Coman care a adus acuzaţii dure consilierilor judeţeni, dar şi administratorului judeţului, Radu Judele. Acesta a menţionat că Luiza Maria Alexandru a făcut presiuni politice pentru ca soţul ei să fie angajat la firmă. De asemenea presiuni politice a făcut şi fostul preşedinte CJ, Florin Ţurcanu. Cât îl priveşte pe Radu Judele, fostul director, i-a cerut public demisia.
„Din momentul în care am acceptat funcţia de director adjunct pentru a dezvolta societatea ni s-a spus că noi trebuie să obţinem acea licenţă şi apoi, prin încredinţare directă ni se va da administrarea depozitului. Până la a lua această licenţă administratorul judeţului nu a făcut nimic. Noi nu am făcut societatea pentru directori, dumneavoastră aţi făcut-o cu un scop, după o strategie a judeţului. Nu am susţinut presiunile politice pe care le-am avut. Este doamna Luiza Alexandru aici şi pot spune că a fost presiune din partea preşedintelui CJ să îl angajăm, prin transfer, cu 2500 de lei pe lună pe soţul şi am refuzat. Din momentul în care am luat licenţa, am simţit o presiune şi mai mare din partea CJ, ne-a trimis la strâns şobolani”, a declarat Viorel Coman.
În cele din urmă proiectul a fost aprobat cu 16 voturi pentru.