Liderul Cartel Alfa Botoșani: Există multe inechități salariale care generează frustrări. Sunt diferențe salariale de 300-400 lei pe aceeași funcție

Bulboaca Daniel, noul presedinte al Cartel Alfa BotosaniPreședintele Cartel Alfa Botoșani, Daniel Bulboacă, a atras atenția, vineri, într-o întâlnire cu parlamentarii botoșăneni asupra discrepanțelor salariale care există între angajații care lucrează la instituții de stat. El a dat exemplul sistemul sanitar, unde sunt diferențe salariale de 300-400 lei pe același post.

like facebookExistă multe inechități salariale care generează frustrări, iar oamenii oe bună dreptate sunt revoltați. Ele ar putea fi eliminate foarte ușor prin aplicare Legii 71 pe 2015 la întreg sistemul bugetar. Aceste prevederi au rezolvat problema unui grup mic de oameni, dar în aceeași cameră de gardă la spitale sau în același birou în alte instituții sunt salariați cu aceleași funcții, cu aceleași atribuții de serviciu cu diferențe salariale suficient de mari, undeva la 300-400 lei”, a spus Bulboacă.

El a afirmat că o altă problemă cu care se confruntă majoritatea instituțiilor statului vizează deficitul de personal și susține că în sănătate și asistență socială se impune elaborarea și intrarea în vigoare a unui regulament de sporuri.

În asistență socială sunt mulți colegi care au câștigat sporurile în instanță, ceilalți nu. Lucrează în aceleași condiții de risc, dar au salarizare diferită. Pentru sistemul de sănătate solicităm modificarea sistemul de finanțare a spitalelor publice, aplicarea sporurilor la salariul de bază și nu la vechiul salariu de încadrare, plata orelor suplimentare. Medicii, deși lucrează pe timpul nopții, munca lor nu este considerată muncă de noapte, nu beneficiază de sporurile specifice”, a mai spus liderul cartel Alfa Botoșani.

Acesta a înaintat parlamentarilor locali o listă cu revendicări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *