Adicost Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux

Firma ADICOST Suceava negociază preluarea lanţului de magazine Fidelio şi Danilux de la firma din Botoşani care le are in proprietate, aceasta din urmă confruntindu-se cu mari dificultăţi financiare. Potrivit datelor oficiale, datoriile faţă de bugetul de stat se ridică la aproape 300.000 de lei, iar cele faţă de furnizori la circa trei milioane de euro. De la o afacere de succes, lanţul de magazine lansat de botoşăneanul Daniel Mihăilă in toată Moldova a ajuns acum să inchidă mai multe unităţi, inclusiv in judeţul Suceava, iar sute de oameni nu şi-au mai luat salariile in ultimele două luni şi au ajuns in şomaj.
Patronul ADICOST Suceava, Costel Chelaru, ne-a declarat, ieri, că negocierile de preluare a intregii reţele de magazine Danilux şi Fidelio din ţară sunt in fază destul de avansată, dar vor mai dura trei-patru săptămini deoarece mai sunt necesare avize de la Consiliul Concurenţei şi de la bănci.
Intrebat dacă, in perspectiva crizei, intenţionează să dezvolte reţeaua de magazine sau să o conserve, Costel Chelaru a declarat că "intii trebuie s-o punem pe picioare, apoi mai vedem ce dezvoltăm".
Numai in judeţul Suceava, firma botoşăneanului Daniel Mihăilă deţine un magazin Danilux la Rădăuţi şi magazine Fidelio in Rădăuţi, Vatra Dornei şi Fălticeni.
Costel Chelaru conduce ADICOST de mai mulţi ani, iar in 2003 a figurat in topul celor mai bogaţi oameni din Romania, conform revistei Capital, cu o avere estimată la cinci-şase milioane de dolari.