Vineri, 13 noiembrie 2015, ora 18.30
Botoşani, Sala Casei de Cultură a Sindicatelor
CONCERT SIMFONIC
Dirijor: LIVIU CONDRIUC
Solist: SERGIU CÂRSTEA, trompetă
W. A. Mozart: Uvertura operei Idomeneus
Allegro
W. A. Mozart: Eine kleine Nachtmusik – Mica serenadă pentru coarde, KV 525
Allegro
Romanze: Andante
Menuetto: Allegretto
Rondo: Allegro
G. Rossini: Uvertura operei Il Signor Bruschino
Allegro
P a u z ă
R. Wagner: Idila lui Siegfried
Ruhig bewegt (Moderato); Leicht bewegt (Leggiero); Lebhaft (Vivace); Sehr ruhig (Piú tranquillo); Bedeuted langsamer (Lento espressivo)
Al. Arutiunian: Concertul pentru trompetă şi orchestră
Largo, solenne; Allegro ed energico; Andante; Allegro; Andante; Allegro (I-mo)
LIVIU CONDRIUC
– dirijor –
Liviu Condriuc a absolvit vioara la Conservatorul George Enescu Iaşi, cu profesorul Leonid Popovici. A urmat cursuri postuniversitare de violă la Hochschule für Musik din München cu profesorul Jürgen Weber şi la Hochschule für Musik din Berlin la renumitul profesor Alfred Lipka. După o scurtă activitate ca prim violist la opera din Regensburg, se mută la Deutsche Oper Berlin, unde activează până în prezent. Paralel cu activitatea de violist la Deutsche Oper Berlin, a început studii particulare de dirijat la profesorul Dumitru Goia şi compoziţie la profesorul Corneliu Dan Georgescu. A asistat la repetiţiile celor mai importanţi dirijori, printre care în mod deosebit menţionăm Sergiu Celibidache cu Filarmonica din München. Ca membrul activ al Deutsche Oper Berlin, a lucrat cu mari personalităţi dirijorale, precum Christian Thielemann, Giuseppe Sinopoli, Donald Runnicles, Ulf Schirmer, Constantinos Carydis, Fréderic Chaslin, Fabio Luisi, Jun Märkl, Renato Palumbo, Marcello Viotti, Andris Nelsons. A participat activ la numeroase cursuri internaţionale de dirijat în Germania, Rusia, Austria, România, Republica Moldova. În Romania a mai dirijat orchestre din Oradea, Piteşti, Braşov, Iaşi, Bucureşti.
SERGIU CÂRSTEA
– trompetist –
Este un muzician basarabean stabilit în România. A absolvit Institutul de Stat al Artelor Gavriil Musicescu din Chişinău, specializându-se apoi în cântul la trompetă la Conservatorul Superior de Muzică din Paris (Franţa), cu profesorii Pierre Thibaud. Jean Douay şi Antoine Curé. Trompetistul Sergiu Cârstea şi-a început cariera interpretativă la Chişinău, în orchestra Filarmonicii Naţionale (unde în anii 1992-1993 a fost şi director artistic), iar din anul 1997 este angajat ca instrumentist şef partidă în orchestrele Filarmonicii Banatul şi Operei Naţionale Române din Timişoara. Ca solist a cântat cu orchestrele din Chişinău, din Plovdiv (Bulgaria), cu Orchestra P. I. Ceaikovski din Rusia, precum şi cu filarmonicile din Arad, Oradea, Râmnicu Vâlcea şi Craiova. Activitatea sa în domeniul muzicii include şi latura pedagogică, începută în anul 1977 în Chişinău şi continuată la Facultatea de Muzică din Timişoara. La Botoşani a mai cântat în iunie 1994 cu formaţia de alămuri Moldova Brass Quintet.