Tinara din Botoşani, sechestrată şi obligată să se prostitueze la Rădăuţi

Angajată chipurile să lucreze ca menajeră intr-o casă din municipiul Rădăuţi, o tinără din Botoşani a fost sechestrată, bătută şi obligată să se prostitueze timp de aproape un an de un rădăuţean.
Este scenariul unui caz terifiant descoperit de judiciariştii Poliţiei Rădăuţi şi preluat de ofiţerii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate.
Autorul, Adi Virgil Golescul (43 de ani), a primit un mandat de arestare preventivă, la sfirşitul săptăminii trecute, fiind acuzat de procurorii Biroului Teritorial al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava de trafic de persoane.
Potrivit procurorului şef Marius Cazac, Golescul, arestat preventiv din luna septembrie a anului trecut, intr-o altă cauză, şi-a racolat victima de la Botoşani, promiţindu-i că o va angaja să facă curat in casa sa din municipiul Rădăuţi.
Odată ajunsă la Rădăuţi, insă, tinăra cu pricina a fost sechestrată, bătută, ameninţată cu moartea şi obligată să se prostitueze.
Potrivit anchetatorilor, calvarul tinerei botoşănene a durat din august 2007 pină in august 2008, cind au intrat pe fir poliţiştii.
Surse judiciare ne-au declarat că victima era obligată să meargă cu clienţii in fel de fel de locaţii, singura obligaţie a acestora fiind să o aducă inapoi la domiciliul lui Golescul.
Botoşăneanca era ţinută din scurt şi era mereu supravegheată de unul dintre membrii familiei Golescul.

Acuzat că a sechestrat şi alte tinere

Adi Virgil Golescul a fost arestat pe data de 11 septembrie 2008, fiind acuzat că, cu citeva zile in urmă, a luat cu forţa o tinără in virstă de 19 ani de pe terasa unui local şi a obligat-o să-l insoţească la casa lui.
După o noapte in care tinăra a fost batjocorită sub ameninţări şi lovită, aceasta a reuşit să fugă din casa individului şi să se refugieze la o vecină, de unde a cerut ajutorul poliţiei.
Golescul, tată a cinci copii, este cercetat in alte şapte dosare penale.
In octombrie 2007, susţin anchetatorii, a sechestrat timp de şapte ore o minoră căreia ii propusese o partidă de sex.
In luna mai a anului trecut, rădăuţeanul a intrat intr-o staţie peco şi, după ce a sustras mai multe bunuri de acolo, a bruscat angajaţii, iar citeva ore mai tirziu a tăiat cu un cuţit anvelopele unui autoturism parcat in apropierea casei sale.
Pe data de 13 iunie 2008, acelaşi individ provoacă scandal intr-un local şi clienţii fug ingroziţi, după care Golescul ia o sticlă de băutură şi pleacă fără să o achite.
Pe 6 august 2008, intră intr-un alt magazin, provoacă scandal şi o loveşte pe gestionara de serviciu.