Pomenire in amintirea soldatilor din Regimentul 25 Infanterie Vaslui morti de tifos la Stincesti

Zeci de soldati care au murit, in urma cu 90 de ani, din cauza tifosului au fost omagiati, joi, la Stincesti, de asociatiile veteranilor de razboi din Botosani si Vaslui. Militari faceau parte din Regimentul 25 Infanterie Vaslui si se aflau la Botosani pentru refacere, dupa un an de razboi.

Dupa un an de lupta in Primul Razboi Mondial, militarii au fost trimisi la Stincesti pentru refacere. In timp ce se aflau aici, zeci dintre ei au murit pe fondul unei epidemii de tifos. Ei au fost aruncati intr-o groapa comuna in Cimitirul din Stincesti. Urmasii lor, atit din Vaslui, cit si din Botosani, nu au uitat acest lucru, astfel incit astazi au facut o slujba de pomenire la mormintul comun.

Col (r) Pamfil Marin, vicepresedinte al ANVR filiala Botosani, sustine ca fara jertfa inaintasilor Romania nu era in zilele noastre independenta, iar Ziua Eroilor, marcata pe 28 iunie, nu ar fi existat.

Fosti ofiteri de armata au depus coloane de flori la mormintul comun al militarilor, dar au dat si de pomana colaci celor prezenti la slujba