Peste 200 de amenzi ale Politiei Comunitare pentru parcari ilegale

Numărul sesizărilor primite de Poliţia Comunitară cu privire la ocuparea locurilor de parcare concesionate este in continuă creştere de la inceputul anului, se arata intr-un comunicat al Politiei Comunitare. 

Zilnic botoşăneni ce au concesionat loc de parcare apelează numărul de telefon al Poliţiei Comunitare solicitind sprijin in indepăratarea celor care ocupă abuziv locurile de parcare.

Potrivit Hotăririi de Consiliu Local 386/2005 este interzisă ocuparea amplasamentelor rezervate de alte persoane decit beneficiarii.

Amenda pentru ocuparea locurilor de parcare rezervate este intre 100 şi 500 lei pentru personele fizice şi intre 500 şi 2.500 lei pentru personele juridice.

Dacă anul trecut au fost aplicate doar 35 de sancţiuni la H.C.L. 386/2005, de la inceputul anului şi pină in prezent agenţi comunitari au aplicat peste 200 sancţiuni pentru acest gen de fapte. Dintre acestea 76 au fost amenzi in valoare totală de 7700 lei, iar 144 au fost avertismente.

"Zilnic suntem asaltaţi de sesizări din partea persoanelor ce işi găsesc ocupat locul de parcare concesionat. Marea majoritatea a sesizărilor sunt făcute telefonic, echipa operativă putindu-se astfel deplasa in cel mai scurt timp pentru rezolvarea problemei cetăţeanului. Sesizările arată astfel că şi increderea cetăţeanului de bună credinţă in Poliţia Comunitară cunoaşte un trend ascendent in ultima perioadă", a declarat directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Ioan Onuţu.