„Mame de inger”- pomenire pentru copii care au murit inainte de a se naste

Copiii care au murit inainte de a se naste sau imediat dupa nastere au fost pomeniti, duminica seara, in cadrul unei slujbe oficiata de preotul Grigore Diaconu, in curtea Bisericii Cuvioasa Parascheva din Botosani. Organizatorii actiunii au fost membrii organizatiei E.M.M.A, iar la eveniment au luat parte mamici si tatici care si-au pierdut copii, reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ai Directiei de Sanatate Publica, voluntari ai organizatiei E.M.M.A, precum si zeci de oameni simpli. Participantii au tras un semnat de alarma vizavi de drama mamelor care isi pierd copilul inainte sau imediat dupa nastere si fata de indiferenta autoritatilor in asemenea cazuri. Organizatorul actiunii, voluntarul E.M.M.A Simona Bas, considera ca mamele care pierd copii trebuie sa beneficieze de o protectie din partea statului, atit prin consiliere psihologica si de tratament, cit si de concediu medical si de lehuzie.

"Nu pot trece indiferenta peste ceea ce mi s-a intimplat. Inainte de toate sunt mama. Am purtat in pintece un copil noua luni si, in loc sa il tin in brate, am ramas doar cu lacrimile, cu usile inchise. Medicii nu mi-au dat nimic. Au spus doar atit: asa a fost sa fie!", a afirmat Simona Bas, care, alaturi de celelalte mame care si-au pierdut copiii, au dat drumul la zeci de porumbei pentru a zbura la ceruri si a transmite mesajul catre "ingeri".

Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat si care doreste sa ofere sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, a celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca